Sekretarijat za privredu Opštine Bar raspisao je javne pozive za podsticaje i investiranje u razvoj poljoprivrede za 2020. godinu vrijedne 150.000 eura.

Opština Bar

“Raspisano je šest javnih poziva: za dodjelu podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva u ukupnom iznosu od 30.000 eura, za dodjelu podrške razvoju vinogradarstva i podrumarstva u ukupnom iznosu od 23.000€, za dodjelu podrške stočarskoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 24.000€, za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje pčelarstva u ukupnom iznosu od 15.000€, za dodjelu podrške aktivnostima za podizanje i opremanje voćnih zasada u ukupnom iznosu od 22.000 eura i za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje ratarske i povrtarske proizvodnje u ukupnom iznosu od 26.000 eura”, saopštili su iz ove Opštine.

Kako ističu, visina podrške za ove podsticaje je 50 odsto od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji odnosno 60 odsto za mlade proizvođače od 18 do 30 godina. Za nabavku sadnog materijala odobrava se podrška od 80% od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji.

Maksimalni iznos podrške, kao i uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u svakom javnom pojedinačno.

“Pored pomenutih poziva, Planom korišćenja sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Bar za 2020. godinu opredjeljena su sredstva i za izradu tehničke dokumentacije za rješavanje pitanja vodosnadbijevanja na bezvodnom području i rekonstrukciju seoske putne infrastrukture u iznosu od 2.500 eura, upravljanje rizicima u poljoprivredi u iznosu od 2.500 i promociju poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede u iznosu od 5.000 eura”, objašnjavaju iz Opštine Bar.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 10.10.2020. godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju ovih programa.

Javni pozivi za podsticaje i investicije u poljoprivredi objavljeni su na web sajtu Opštine Bar www.bar.me, a dodatne informacije građani mogu dobiti u kancelarijama Sekretarijata za privredu, putem telefona 030 301 450 ili na e-mail adrese marko.novakovic@bar.me i danka.vukmanovic@bar.me.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve