Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Raspisan tender za novu zgradu RTV Nikšić, investicija 1,5 miliona eura

Na taj način počinje realizacije projekta kojim će se konačno obezbijediti odlični uslovi za rad RT Nikšić, kao najvećeg lokalnog emitera u Crnoj Gori

Danas je raspisan tender za izgradnju nove zgrade Radio televizije Nikšić u vrijednosti od 1,5 milion eura.

Na taj način počinje realizacije projekta kojim će se konačno obezbijediti odlični uslovi za rad RT Nikšić, kao najvećeg lokalnog emitera u Crnoj Gori.

Direktor Radio televizije Nikšić, Nikola Marković kazao je da će novi objekat imati četiri moderna studija na tri nivoa, a na prostoru od 1.600 kvadrata biće urađen reprezentativan objekat čijom će izgradjnom nekadašnji Dom revolucije dobiti puni sjaj.

“Ovaj projekat je primjer sinegrije u gradu pod Trebjesom, kada je ideja prethodnih rukovodstava grada i lokalnog javnog servisa o izgradnji nove RT Nikšić, prepoznata kao kvalitetna zbog čega smo na njenoj realizaciji radilli proteklih pola godine.Uz podršku grada i države vjerujemo da će Radio televizija Nikšić biti jedan od reprezentativnijih lokalnih javnih servisa u regionu. Zato imamo pravo da od svih društvenih i političkih činilaca tražimo podršku kako bi građani Nikšića, ali i čitave Crne Gore dobili još jedan kvalitetan javni servis. Vjerujemo i da ćemo, zahvaljujući dosad postignutim rezultatima, tu podršku i dobiti”, istakao je Marković.

On je dodao da se istovremeno krenulo u obezbjeđivanje tehničkih uslova da RT Nikšić postane javni emiter sa nacionalnom pokrivenošću i očekujemo da se i to pitanje riješi u narednih mjesec-dva.

“Gradeći otvorenu i građanima dostupnu televiziju uspjeli smo da za samo šest mjeseci podignemo gledanost, ali i nivo sopstvene produkcije koja je jedna od najveih u zemlji. Danas RT Nikšić emituje 12 sati i 40 minuta sopstvenog programa dnevno to je povećanje od 188,1 odsto, a broj emisija sa šest je povećan na 28. Rast posjeta portalu je u proteklih pola godine 365,87 odsto, a Fb stranici čak za 697,9 procenata”, naglasio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve