Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Raspisan Konkurs za podršku startup ICT biznisu

Po ovom konkursu, kako je saopšteno, jednom licu mogu se odobriti sredstva u iznosu do 4.000,00 eura

Sekretarijat za podršku biznis zajednici Glavnog grada objavio je Konkurs za podršku STARTUP ICT biznisu, na koji mogu aplicirati sva pravna i fizička lica i prijaviti se za ALPHA ili BETA program.

Za program ALPHA, kako se navodi, mogu se prijaviti fizička lica ili pravna lica koja su osnovana u poslednjih pet godina sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada koji svoje biznis ideje žele da započnu ili razviju u Glavnom gradu.

Za program BETA podršku može ostvariti najviše tri učesnika (fizičko ili pravno lica) koji su među dobitnicima prethodnog Konkursa za podršku starup biznisa u 2021 godini.

“Odlukom o Budžetu Glavnog grada Podgorice za 2022. godinu za ove svrhe planirana su sredstva u iznosu od 40.000,00 EUR, za podršku inovativnim proizvodima i uslugama koji su najmanje na trećem nivou skale tehnološke spremnosti (TRL3 – technology readiness level) u oblastima: fintech; IoT (Internet of things); game development; healthtech; pametne tehnologije (gradovi, zgrade i sl.); digitalna transformacija (ERP sistemi, e-poslovanje, finansijske tehnologije i sl.); zeleni ICT (smanjenje emisija, ušteda energije i sl.); mašinsko učenje i vještačka inteligencija. Sredstva po ovom konkursu koriste se za učešće na Web Summitu 2022 čije teme su fokusirane na IT i internet tehnologiju i druge vrste novih tehnologija. U okviru Web Summit-a djeluje program “ALPHA” za prezentovanje ideja, master kurseve za pokretanje biznisa, časove s internacionalnim mentorima i drugo; program “BETA” (fizička i pravna lica koja su ostvarila podršku na prethodnom Konkursu), uz ispunjenje uslova, propisanih ovim Konkursom. Inovativni proizvod i usluga mora zadovoljiti standarde kvaliteta koje propisuje Web Summit”, naveli su iz Glavnog grada.

Po ovom konkursu, kako je saopšteno, jednom licu mogu se odobriti sredstva u iznosu do 4.000,00 eura.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja ovog konkursa na internet stranici Glavnog grada.

Podsjećaju, zahvaljujući ovoj inicijativi i podršci Glavnog grada sedam najboljih biznis ideja prošle godine je predstavljeno na jednoj od najvećih tehnoloških konferencija na svijetu – Web Summit-u u Lisabonu i očekuuju da će kroz ovogodišnji konkurs biti nominovane sjajne ideje i projekti iz te oblasti.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na telefone 020 625 718 i 020 482 001 i na e-mail: [email protected] i [email protected].

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve