Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

RASIPANJE Vlada za konsultante, putovanja i reprezentaciju troši skoro 43 miliona eura: Rekordni rashodi za usluge, uvećani 23 odsto!!

Podaci govore da su planirani rashodi za usluge od 77,432,800 miliona eura, što predstavlja rast od rekordnih 23,41 odsto.

Vlada Crne Gore predložila je Skupštini budžet za narednu godinu.

Prema podacima sa sajta mojnovac.me koji je objedinio ključne stavke budžeta, evidentan je rast potrošnje javne uprave, na uštrb građana.

Podaci govore da su planirani rashodi za usluge od 77,432,800 miliona eura, što predstavlja rast od rekordnih 23,41 odsto.

Vrlo je zanimljivo da će za konsultante u narednoj godini biti utrošeno 37,6 miliona eura (rast 22,5 odsto). Poznato je da je Vlada u proteklih godinu mandata na netransparentan način potrošila milionske iznose na razne konsultante vrlo sumnjivih biografija.

Značajan rast planiran je i za održavanje softvera gdje se planira potrošnja rekordnih 18,723,376 odnosno skoro 45 odsto više.

Putovanje i reprezentacija Vladinih činovnika, koji su došli na vlast sa pričom da će obuzdati potrošnju, prema podacima uzeće 5,5 miliona eura, što je za trećinu više nego ove godine. Riječ je, prema dostupnim podacima, o rekordnim iznosima potrošnje.

Vlada je planirala značajna povećanje troškova za advokatske, notarske i pravne usluge, ali i rashode i za komunikacije, prevoza i usluge prevoza. Detaljni podaci su u tabeli.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
piperka
18.11.2021-09:30 09:30

I ovaj budžet ne predviđa početak izgradnje novih škola. Nastavlja se gradnja škole u BP i zgrade CANU. Sve ostalo je u pripremi kao i prošle godine. Istovremeno se na usluge troši 77 miliona, a škole nam rade u 5 smjena? Ovako se neće stići u EU, samo će se država srušiti.

Djuro
18.11.2021-13:40 13:40

Naravno kao sto sekulovic I brdjanin idu da vide kako policija radi u Dubai ili spajic I Krivokapicu u Tokyo n'a olipiske igre a moj brat zivi od sociale od 80 eura PA vi stvarno misli te da je narod lud Dritan u ameriku sa radulovicem bojanicu u par iz po Chanel bratic u banju u bugarsku ko to plaça mi e PA eto vam litijasu vlade