Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Rašcanin- Radičević: Spajić je toliko zainteresovan za dječiju i socijalnu zaštitu da nije čak ni obišao te ustanove

Kako je dodala, ministar nije pokazao ''zainteresovanost'' za rad ustanova koje pripadaju resoru koji pokriva, te nije našao ''shodno vremena čak ni da obiđe institucije socijalne i dječije zaštite''

Na danas održanom okruglom stolu “Socijalne politike- izgubljena godina“, učešće je uzela i predsjednica Foruma žena Socijademokrata Crne Gore Ivana Raščanin-Radičević. Predsjednica Foruma žena SDCG je istakla da sama ideja spajanja Ministarstva finansija i tadašnjeg Ministarstva rada i socijalnog staranja nije bila dobra, da bi se potom građani suočili i sa netransparentim radom tog istog ministarstva, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD).

Kako je dodala, ministar nije pokazao “zainteresovanost “za rad ustanova koje pripadaju resoru koji pokriva, te nije našao” shodno vremena čak ni da obiđe institucije socijalne i dječije zastite”.

“Sam naziv okruglog stola nam govori o izgubljenoj godini u sistemu socijalne i dječije zastite. Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da je ovo oblast čije posljedice neadekvatnog funkcionisanja sistema građani osjećaju na najdirektniji način”, navela je Raščanin Radičević.

Upozorava da je razvoj usluga socijalne zaštite u “potpunosti stagnirao”.

“Oni sistem socijalne zaštite sagledavaju samo kroz segment materijalnog obezbjeđenja, a razvoj usluga socijalne zaštite je u potpunosti stagnirao. Da ne pričamo o tome da se životni standard ugroženih građana povećava sa tri litr ulja”, ukazala je ona.

Posebno se osvrnula na činjenicu da u posljednjih mjesec dana “imamo dvije žrtve porodičnog nasilja, gdje je sistem socijalne zaštite zakazao u svojoj nadležnosti”.

“Zabrinjavajuće je što nemamo ni pomaka u izradi Grevio izvještaja, što smo imali prilike da čujemo na okruglom stolu, a da ne pričamo tek o preporukama istog za unapređenje žaštite žena od nasilja”, ocijenila je Raščanin Radičević.

Prema njenim riječima, sada nije vrijeme za podjele, već je vrijeme da se zajednički radi na očuvanju građanske Crne Gore, njene slobode i nezavisnosti.

“A Socijaldemokrate će dati svoj puni doprinos na tom putu kroz političku participaciju, kako bi se svaki građanin u Crnoj Gori osjećao sigurno. Jer, ekonomskog razvoja nema bez socijalne sigurnosti”, zaključila je Raščanin Radičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve