Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Raščanin- Radičević: Kultura na milost i nemilost novoj vlasti

''A obzirom na to kako su se te estete iz Vlade, širokog duha, pune otvorenosti za saradnju sa kultirnim djelatnicima pokazale do sad, vjerujemo da se ovakva zakonska rješenja služe za sistemsko urušavanje ove oblasti''

Najnoviji biser mudrosti dolazi odakle do iz resora zaduženog za finansije, i to i vidu brisanja najmanjih zagarantovanih sredstava za oblast kulture. Dakle, više neće postojati obaveza da se garantuju makar minimalna sredstva, koja su za kulturu iznosila 2,5 do 3% budžeta, već se uvodi finansiranje “daj koliko daš”. To je saopštila Ivana Raščanin-Radičević, predsjednica Foruma žena SD.

”Preciznije, uvodi se finansiranje koje će u potpunosti zavisiti od vlasti, koje sada ništa ne sprječava da kažu: “Ne dopada nam se ni jedan projekat, ne dopada nam se rad u toj oblasti, nećemo izdvojiti novac”. Odnosno, ova važna oblast stavlja se u potpuno zavistan položaj od novih vladajućih struktura i njihovih procjena “lijepog” i “dobrog”. A obzirom na to kako su se te estete iz Vlade, širokog duha, pune otvorenosti za saradnju sa kultirnim djelatnicima pokazale do sad, vjerujemo da se ovakva zakonska rješenja služe za sistemsko urušavanje ove oblasti”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve