Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Raičević: Željeznica da uvaži potrebe građana

On je istakao da je, Bar najmnogoljudniji grad na primorju i grad mladih ljudi, te da svi oni koriste ovaj prevoz za redovne obaveze na svojim poslovima ili fakultetu

Za Bar kao važno saobraćajno čvorište od velikog je značaja prohodnost svih saobraćajnih veza, naročito željezničkog prevoza koji svakodnevno koristi veliki broj građana, kazao je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.

On je istakao da je, Bar najmnogoljudniji grad na primorju i grad mladih ljudi, te da svi oni koriste ovaj prevoz za redovne obaveze na svojim poslovima ili fakultetu.

“Ukidanjem redovnih linija u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima na liniji Bar-Bijelo Polje, koji saobraćaju preko Podgorice, a koji su bili najpogodniji za većinu građana, Željeznički prevoz i Željeznička infrastruktura ne uvažavaju potrebe građana i ne daju dobar primjer kako se vodi računa o građanima i njihovim obavezama”, naglasio je Raičević.

Osvrnuo se i na to da, željeznički prevoz kao najekonomičniji način za prevoz ljudi i uvezanost svih dijelova Opštine, od glavne željezničke stanice, preko Šušanja, Sutomora, Crmnice i Virpazara, jednih sa drugim ali i sa Glavnim gradom i drugim dijelovima države, mora efikasno funkcionisati i rukovoditi se isključivo potrebama svojih korisnika.

Raičević je ocijenio kako je, “nezapamćen takav odnos prema svojim korisnicima koji su najveće žrtve nefukanionalnosti i loše koordinacije na željeznici”.

“Zato apelujemo i tražimo kao lokalna uprava, koja ima tradicionalno kvalitetnu saradnju sa sa željezničkim preduzećima, na Željeznički prevoz i Željezničku infrastrkturu, da još jednom razmotre novi red vožnje i da povedu računa o obavezama građana koji koriste njihove usluge te da isti upodobe njima. Lokalna uprava u Baru stoji na raspolaganju željeznici, da u najboljem interesu građana Bara, šro hitnije riješi ovaj problem i omogući normalano i ekonomično svakodnevno funkcionisanje putnicima iz Bara”, zaključio je predsjednik opštine Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve