Četvrtak, 30 Marta, 2023
Rubrika:

Raičević: Omogućiti optimalnu mjeru održivosti sistema alimentacije

Delegacija Crne Gore u radnoj posjeti Zagrebu

Cilj Vlade Crne Gore je da nadograđivanjem teksta zakona u praksi omogući optimalnu mjeru odgovornosti, efiksanosti, funkcionalnosti i održivosti sistema alimentacij, kazala je sekretarka Ministarstva finansija Ana Raičević u toku radne posjete Zagrebu.

Delegacija Crne Gore na čelu sa Raičević, i državnim sekretarom Ministarstva rada i socijalnog staranja, Darkom Stojanovićem, boravi u radnoj posjeti Zagrebu, povodom razmjene mišljenja i praktičnih saznanja o primjeni instituta alimentacije, kao i saradnje sa hrvatskim kolegama koje imaju zavidno iskustvo u oblasti primjene instituta privremenog izdržavanja djece.

Iz MF-a navode da modele kojima je Hrvatska usavršavala zakonodavstvo u sistemu privremenog izdržavanja djeteta, sa svim implikacijama u sprovođenju takvog rješenja u praksi, delegaciji Crne Gore prezentovali su državna sekretarka u Ministarstvu rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike Marija Pletikosa i direktorica Uprave za porodicu i socijalnu politiku u pomenutom ministarstvu, Marija Barilić.

Imajući u vidu da je zadatak svake društveno odgovorne zajednice da se sa posebnim senzibilitetom odnosi prema svim ranjivim kategorijama društva, naročito onim koji se tiču zaštite prava djece, sekretarka Raičević je istakla da je cilj Vlade Crne Gore da “upravo nadograđivanjem teksta zakona u praksi omogući optimalnu mjeru odgovornosti, efiksanosti, funkcionalnosti i održivosti sistema alimentacije”.

Hrvatske kolege su, kako se navodi, prenijele punu spremnost da u domenu svojih kompetencija doprinesu uspješnoj implemetaciji zakona koji tretira privremeno izdržavanje djece, oslanjajući se na tradicionalno dobre susjedske odnose dvije zemlje, i uspostavljenu saradnju na gotovo svim poljima ekonomskog, političkog i društvenog života.

U tom kontekstu, kako se dalje dodaje, na sastanku je dogovoreno da se komunikacija o svim otvorenim pitanjima nastavi na nivou operativnih timova.

U ime Ministarstva finansija, osim sekretarke, sastanku su prisustvovali i Milovan Vujović – načelnik Odjeljenja – Alimentacioni fond i Maja Rašović – načelnica Službe za opšte poslove i upravljanje ljudskim resursima

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve