Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Raičević i Milovanović: Izgradnja kapaciteta i stručno usavršavanje kadrova kao faktor razvoja profesionalne javne uprave

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Raičević je razgovarala o budućoj saradnji u cilju izgradnje administrativnih kapaciteta i stručnog usavršavanja svih službeničkih nivoa, kao ključnog faktora razvoja profesionalne javne uprave

Sekretarka Ministarstva finansija i Nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova Ana Raičević, tokom drugog dana radne posjete Beogradu, sastala se sa profesorom Dobrosavom Milovanovićem, direktorom Centra za sprovođenje programa na master studijama u oblasti javne uprave i javnih nabavki Pravnog fakulteta Univerziteta Beograd i Univerziteta u Rimu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Raičević je razgovarala o budućoj saradnji u cilju izgradnje administrativnih kapaciteta i stručnog usavršavanja svih službeničkih nivoa, kao ključnog faktora razvoja profesionalne javne uprave.

Tokom susreta dogovoreno je potpisivanje Protokola o saradnji sa Univerzitetima u Beogradu i Rimu, kojim će se, kako se navodi, stvoriti preduslov za obuke u oblasti profesionalizacije i modernizacije javne uprave, a što predstavlja ključni element za efikasno sprovođenje javnih politika.

Raičević je istakla da će u prvom periodu fokus biti na međunarodnim javnim nabavkama sa ciljem boljeg zaokruživanja procesa ugovoranja sredstava.

“Proces edukacije ljuskih resursa koji će biti obuhvaćen Protokolom o saradnji, ali i konkretni programi obuke, doprinijeće ne samo kvalitetnijem ugovaranju i finansiranju iz IPA fondova, već i podizanju opšteg nivoa profesionalnosti i ukupnih kapaciteta Ministarstva finansija u oblastima javnih nabavki, međunarodnih i domaćih i procesa administracije”, ističu iz Ministarstva finansija.

Kako su istakli, pomenuti programi omogućiće usavršavanje službenika u oblasti javnih nabavki na eminentnom evropskom univerzitetu, koji će tamo stečena znanja primjeniti u okviru sistema javne uprave.

Današnjem sastanku u Beogradu, prisustvovale su i direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija Crne Gore, Jelena Davidović i šefica kancelarije za master i doktorske studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Ljiljana Marić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve