Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević: Bar će biti pokretač turističkog razvoja Crne Gore

“Opština Bar sigurno ima šta da ponudi u dijelu turističke ponude sa značajnim turističkim kapacitetima koji su već izgrađeni i sa kapacitetima koji se planiraju već u toku ove godine i u narednim godinama i siguran sam da opština Bar ima i prirodne potencijale da bude pokretač turističkog razvoja Crne Gore”, rekao je Raičević

Opština Bar spremno je dočekala turiste. Smještajni kapaciteti su popunjeni, a predsjednik opštine Dušan Raičević kaže da očekuje uspješnu turističku sezonu. Raičević najavljuje i nove investicije pa očekuje da će upravo ta opština biti pokretač turističkog razvoja Crne Gore.

Bar

Za manje od godinu dana od kako je na čelu opštine Bar, Dušan Raičević zadovoljan je urađenim. Riješeni su, kaže, brojni lokalni problemi pa je ta opština spremno dočekala brojne turiste.

“Opština Bar sigurna ima šta da ponudi u dijelu turističke ponude sa značajnim turističkim kapacitetima koji su već izgradjeni i sa kapacitetima koji se planiraju već u toku ove godine i u narednim godinama i siguran sam da opština Bar ima i prirodne potencijale da bude pokretač turističkog razvoja Crne Gore”, rekao je Raičević.

Pripreme za ovogodišnju turističku sezonu počele su još u septembru prošle godine.

Detaljno su, kaže Raičević, sagledali prednosti ali i nedostatke turističke privrede.

“Ono što jeste zabrinjavajuće to je da Bar gubi značajna sredstva po osnovu nenaplaćene boravišne takse, da je iz godine u godinu manji broj izdatih rješenja izdavaocima privatnog smještaja. Sigurno da sa nivoa lokalne uprave i države moramo jače i odlučnije da se borimo protiv sive ekonomije”, kaze Raičević.

Budžet opštine, kaže Raičević, realizuje se kako je i planirano.

“Kao i gotovo sve crnogorske opštine postoje dugovanja ali sve se plaća kako je i planirano. Zasigurno mogu da tvrdim da je opština Bar finansijski stabilna da redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima i prema dobavljačima, da redovnpo izmiruje obaveze po osnovu reprograma prema Ministarstvu finansija. Ono što je činjenica jeste da jedini dužnik prema koome opština Bar ima obavezu to je država upravo za projekte koji se realizuju ili su se realizovali u prethodnom periodu”, dodaje on.

Novina od ove godine je što je opština Bar, prva u Crnoj Gori, pokrenula web aplikaciju koja će omogućiti bolju naplatu poreza na nepokretnost.

“Kroz web aplikaciju mogu da ostvare uvid u svoje poresko dugovanje prema opštini Bar. Siguran sam da su poreski obveznici sa teritorije opštine Bar jako odgovorni i da će svoje obaveze po osnovu poreza redovno izmirivati ko što su to radili i do sada”, istakao je Raičević.

Na kraju poručuje da su budžetom za ovu godinu opredijeljena značajna sredstva za realizaciju saobraćajne infrastrukture ali i za podršku sportu u tom gradu.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve