Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Radulović: Sezona teče onako kako smo zacrtali

Ministar ukazuje da je u posljednje tri godine otvoreno 70-ak hotela sa skoro 5.000 ležajeva i da su svi oni popunjeni, te naglašava da su podaci iz petka, 19. jula, kada su pravili presjek, pokazali da je gostiju u našoj zemlji ove godine jedan odsto više nego lani

Sezona ide svojim tokom, ide upravo onako kako smo je zacrtali, odnosno planirali, kazao je večeras za TV Vijesti ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Pavle Radulović, arhiva

Ministar ukazuje da je u posljednje tri godine otvoreno 70-ak hotela sa skoro 5.000 ležajeva i da su svi oni popunjeni, te naglašava da su podaci iz petka, 19. jula, kada su pravili presjek, pokazali da je gostiju u našoj zemlji ove godine jedan odsto više nego lani.

“Ljudi je manje-više isto, samo što su kapaciteti značajno drugačiji i raspored gostiju je mnogo drugačiji. Kvalitet u odnosu na kvantitet je potpuno drugačiji nego što je bio prethodnih godina”, rekao je Radulović.

Sa druge strane, iako statistika pokazuje da je sezona bolja od prošlogodišnje, zakupci kupališta žale se da je posjeta mnogo manja, pogotovo radnim danima. Turistički poslenici kažu da treba odvojiti bolju naplatu boravišnih taksi od realnog broja gostiju.

Radulović, pak, ističe da ih raduju podaci, jer je registrovanih gostiju više.

“Mi smo više nego zadovoljni načinom na koji teče sezona”, ponovio je Radulović.

Kako je kazao, problematičan je samo privatan smještaj, u određenom dijelu onih koji nisu upodobili svoje kapacitete kvalitetom, kvantitetom i cijenom koje nude.

“Ove godine smo dali stimulans izdavaocima privatnog smještaja da se udruže”, zaključio je Radulović, ocijenivši da bi osnivanje takvog udruženja unaprijedilo njihovo poslovanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve