Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović očekuje dobru sezonu, ali ne zaslugom Vlade: Posrećilo se i nama i njima

Dodaje pak da bi sezona bila bolja te da bismo realno imali još 400.000 gostiju i to u pred i postsezoni, da nije ugašena prva nacionalna avio-kompanija Montenegro erlajnz. Objašnjava da su završetkom pandemije krenula putovanja, te da se to odnosi na sve destinacije, ne samo Crnu Goru

Nesporno je da su dobre najave za ovu turističku sezonu i ona će sigurno biti bolja, ali ne zaslugom ni Vlade, pa ni nas hotelijera, već su se prosto tako složile kockice – kazao je Pobjedi predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotelske grupacije Montenegro stars Žarko Radulović.

Dodaje pak da bi sezona bila bolja te da bismo realno imali još 400.000 gostiju i to u pred i postsezoni, da nije ugašena prva nacionalna avio-kompanija Montenegro erlajnz. Objašnjava da su završetkom pandemije krenula putovanja, te da se to odnosi na sve destinacije, ne samo Crnu Goru.

– Pozdravljam ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića, ali da se on pitao sigurno ne bi bila ovakva sezona, eto posrećilo se i njemu i nama – smatra Radulović.

Ipak, kako navodi, „zebe zbog mogućeg saobraćajnog i infrastrukturnog kolapsa, jer se i tu poradilo da se zakomplikuju stvari“.

Ministar Đurović je na prethodnoj sjednici Vlade kazao da su prihodi od turizma, prema podacima CBCG, u prvom kvartalu bili 119 miliona eura, što, kako je ocijenio, garantuje sjajnu turističku sezonu, upoređujući ih sa prošlogodišnjih 45 miliona, odnosno sa 2019. godinom kada su bili 47 miliona. Iznio je podatak da je u Crnoj Gori 25. maja boravilo 42,26 hiljada turista, što je 26 odsto više u odnosu na 2019. godinu.

– To znači da sigurnim koracima idemo ka rekordnoj turističkoj sezoni – poručio je Đurović.

Vlada je u četvrtak donijela i program podsticajnih mjera u turizmu za šta je izdvojeno 630.000 eura. Kako je saopšteno, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma opredijeliće 400 hiljada za to, a Nacionalna turistička organizacija ostatak.

– Cilj programa je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz pobošljanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanje stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti – saopšteno je iz Vlade.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve