Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Male šanse da se država obešteti zbog davanja stanova

Radulović je kazao da su funkcioneri, neki, iako stambeno zbrinuti, dobijali stanove i kredite pod povoljnim uslovima i po važećem zakonu, te da je teško retroaktivno djelovati

Šanse da se država obešteti zbog davanja stanova i kredita pod povoljnim uslovima u prethodnom periodu javnim funkcionerima su jako male, ocijenio je u izjavi za Dan predsjednik Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Momčilo Radulović.

On je nakon jučerašnje sjednice Savjeta ASK kazao da su funkcioneri, neki, iako stambeno zbrinuti, dobijali stanove i kredite pod povoljnim uslovima i po važećem zakonu, te da je teško retroaktivno djelovati.

“Jedini model koji postoji za obeštećenje je da se uđe u svaki detalj odluka o dodjeli stanova i kredita, pa da se tako nađe neki osnov ukoliko je neka procedura prekršena. Ono što zabrinjava jeste činjenica da su uredbe i zakoni po kojima su ti stanovi i krediti dijeljeni i dalje na snazi, jer Vlada u fioci drži predlog izmjena zakona koje je ranije uradila radna grupa”, izjavio je Radulović.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve