Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Još 25 svjetskih destinacija na Aerodromima, od kojih su nove Tel Aviv, Rijad, Jerevan, Prag, Poznanj, Paradubice, Kraljevo

Radulović je podsjetio na prva četiri mjeseca koja su ohrabrujuća s obzirom na to da je zabilježen rast u broju putnika u odnosu na 2021. godinu za 200 odsto, a da je broj opsluženih vazuhoplova veći za 100 odsto

Aerodromi Crne Gore će 2022. godinu, kako se nadamo, završiti boljim poslovnim rezultatom u odnosu na prošlu, očekuje zamjenik izvršnog direktora kompanije, Petar Radulović.

On je podsjetio na prva četiri mjeseca koja su ohrabrujuća s obzirom na to da je zabilježen rast u broju putnika u odnosu na 2021. godinu za 200 odsto, a da je broj opsluženih vazuhoplova veći za 100 odsto.

Da će dinamika vazdušnog saobraćaja biti intenzivnija ukazuju i najave letova za IATA ljetnu sezonu 2022. godine.

Kako je naveo, u narednih mjesec i po, preko Aerodroma Crne Gore, povezaćemo našu zemlju sa 25 svjetskih destinacija.

„Shodno činjenici da se približava sezona, na piste Aerodroma Crne Gore slijetaće turisti sa svih krajeva svijeta. Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Štokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banja Luka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus, od čega su nove destinacije Tel Aviv, Paradubice, Jerevan, Poznanj na aerodromu Podgorica i Rijad, Kraljevo, Prag na aerodromu Tivat“, precizirao je Radulović uz napomenu da je Crna Gora trenutno, preko aerodroma u Podgorici, povezana sa 33 destinacije, a preko Tivta sa čak 35.

On je kazao da će Aerodromi i dalje biti ključna karika razvoja crnogorskog turizma i privrede.

Od 1. juna, Air Astana letjeće na relaciji Almati-Podgorica od dva do tri puta nedjeljno, a već od 4. juna, ova kompanija realizovaće i četiri leta sedmično.

Od 2. juna Lot Polish Airlines, koji od ranije saobraća od Varšave do Podgorice i to pet puta nedjeljno, uvodi još jedan let iz glavnog grada Poljske.

Osim Lot Polish Airlines-a, već od 16. juna, iz Varšave i Katovica ka Podgorici, letjeće i Wizz Air.

Upravo će Wizz Air od 2. juna otvoriti i liniju iz Milana ka Podgorici, a mjesec kasnije, dakle od 2. jula, kompanija Luxair saobraćaće iz Luksemburga ka Podgorici.

Takođe, u toku je usaglašavanje u vezi sa letovima kompanije Enter Air koja bi od 2. juna trebalo da leti na liniji Poznanj-Podgorica.

Prema najavama, crnogorski nacionalni avio prevoznik, To Montenegro će od 3. juna letjeti iz Jerevana, od 4. jula iz češkog grada Pardubice a od maja i iz Tel Aviva ka Podgorici.

Prema najavama za Tivat, od 1. juna se očekuju letovi kompanije Flynas iz Rijada i Norwegian int. iz Helsinkija. Već od 4. juna uslijediće letovi Lufthanse iz Minhena, a od 15. maja i iz Frankfurta.

Od 5. juna je najavljeno da će Eurowings letjeti iz Štutgarta, SAS od 25. juna iz Kopenhagena, a od 28. juna i iz Štokholma.

Kompanija Norwegian shuttle najavila je letove iz Osla od 17. juna, a Easy jet od 29. juna planira letove iz Ženeve.

Letove iz Ljubljane ka Tivtu od 13. juna najavio je To Montenegro, dok od 18. juna otvaraju liniju iz Praga, a od 15. juna i iz Banja Luke. Air Montenegro će, takođe, od 30. juna letjeti i iz Bratislave za Tivat.

Od 15. juna na aerodrom u Tivtu slijetaće i avioni kompanije Air Serbia iz Kraljeva i Niša.

Očekuje se da UAB AVION EXPRESS od 9. juna saobraća iz Viljnusa.

I Turkish Airlines je najavio da će od 11. juna uvesti liniju iz Istanbula za Tivat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Radulović: Još 25 svjetskih destinacija na Aerodromima, od kojih su nove Tel Aviv, Rijad, Jerevan, Prag, Poznanj, Paradubice, Kraljevo – Cars & Engines Inc.
19.05.2022-20:22 20:22

[…] Read More […]

Radulović: Još 25 Svjetskih Destinacija Na Aerodromima, Od Kojih Su Nove Tel Aviv, Rijad, Jerevan, Prag, Poznanj, Paradubice, Kraljevo | Beta Vet Co.
19.05.2022-20:39 20:39

[…] Read More […]