Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: “Evropa sad” će nam se vratiti kao bumerang

''Ovo nije politička priča, ovo je ljudska, poštena priča ispričana na seljački način. Nijesam ekonomista, ali imam toliko mozga da mogu da sastavim da su 2 i 2 četiri'', kaže Radulović

Program “Evropa sad” promovisan je od odlazeće vlade na velika vrata, a u ćošak je sabio sve koji žive od plate. Ništa nije isto kao prije.  Poskupila je hrana i za ljude i za stoku, a i jedni i drugi moraju svakodnevno da jedu. Prvi da bi imali snagu da rade, a drugi da bi se imalo što pojesti.

Iz crnogorskog turističkog udruženja program “Evropa sad” vide kao uvođenje zemlje u duboku krizu.

”Mislim da je to više urađeno populistički, nego sa dobrom namjerom. Gore Crnu Goru nijeste mogli ekonomski destabilizovati”, kazao je za Gradsku RTV predsjednik Crnogorskog turističkog udurženja Žarko Radulović.

Ni bogata Njemačka, smatra, ovakav program ne bi ekonomski izdržala.

”Ovo nije politička priča, ovo je ljudska, poštena priča ispričana na seljački način. Nijesam ekonomista, ali imam toliko mozga da mogu da sastavim da su 2 i 2 četiri”, kaže Radulović.

Hotelijeri, koji vode računa o tome gdje im ide svaki cent , izračunali su da je inflacija za samo 24 dana marta bila 13 odsto.

”Znači već je počelo čupanje i na kraju će se to vratiti nama kao bumerang. Mi ćemo morati da začepimo rupe jer nema ko drugi. kada do toga dođe, moraćemo da jedemo svoju supstancu, da se kredino zadužujemo, da postajemo nelikvidni. Na kraju će postradati radnik koji je dobio dodatnih 200 eura, kojima se toliko raduje, a koje su ga, u krajnjem, uništile”, objašnjava Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve