Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Trampe ”Slovensku plažu” za ”Sveti Stefan”

''Abazović bi trebalo da se ophodi prema imovini Budvanske rivjere na isti način kao i prema imovini u Valdanosu, ništa više i ništa manje''

Ako možemo da smislimo biznis model da povećamo kvalitet usluge “Budvanske rivijere” i da uradimo posao koji će njima i državi donijeti enormne prihode je jedini interes što je ta firma u planu privatizacije, kazao je premijer Dritan Abazović prilikom jučerašnje posjete Plantažama, u društvu ministra poljoprivrede Vladimira Jokovića.

Istakao je da, ako je nešto u planu privatizacije, ne mora da znači da ide na doboš. Vlada je na posljednjoj sjednici prihvatila plan privatizacije za narednu godinu, u kojem je prodaja državnog udjela u “Budvanskoj rivijeri”.

“Nijedan hotel kojima oni sad upravljaju nema pet zvjezdica. Ako neko misli da je razvoj turizma u Budvi u tome da 39 eura bude polupansion u Slovenskoj plaži, na pjeni od mora, u gradu koji donosi pola milijardi eura turizmu, oni nisu u saglasnosti sa onim što ja mislim”, rekao je Abazović I naglasio da je “prioritet svih prioriteta” da državi stekne 100 posto akcija “Luke Bar”.

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović je odgovorio da je DPS barem imao legitimitet za privatizaciju i rasprodaju prostornih resursa koji se ogledao u izbornom rezultatu, a sada URA hoće u tehničkom mandatu da završi taj process “sa svega četiri-pet odsto podrške”

“Vjerovatno da su tačne i pretpostavke da je namjera da se ide na neku vrstu trampe ‘Slovenske plaže’ za ‘Sveti Stefan’, ali ni to više ne možemo biti sigurni, posebno kad se imaju u vidu radikalne promjene u stavovima i promišljanjima Abazovića”, naveo je Radović I istakao kako se u isto vrijeme najavljuje kupovinu akcija “Luke Bar” i prodaje akcija “Budvanske rivijere”.

“Ukoliko postoji bilo kakva konkretna ponuda ili plan privatizacije ovog što je preostalo od nekada moćnog hotelskog giganta čiju je vrijednost srozao upravo DPS, svjesno s namjerom da bi nas izgleda Abazović učio kako treba da plasiramo i oblikujemo turistički proizvod isključivo za visokoplatežne goste, kao i da u isto vrijeme potcijenjuje zaposlene u ovoj hotelskoj grupi, pozivamo ga da javno to i iznese ” rekao je Radović, koji tvrdi da Vlada nezakonito upravlja Budvanskom rivijerom, jer je zemljište tog hotelskog kompleksa oteto od Opštine Budva.

“Abazović bi trebalo da se ophodi prema imovini Budvanske rivjere na isti način kao i prema imovini u Valdanosu, ništa više i ništa manje”, zaključio je Radović.

Mijenjaju poreski dug za zemljište

Vlada će izaći u susret Plantažama kroz revidiranje određenih dugova, čime će se ta kompanija ,,vratiti na staze slave“, kazao je Abazović. –Umanjeni su svi troškovi, a ostaje poreski dug, gdje smo spremni da izađemo u susret i da napravimo konverziju sa zemljištem kompanije, da ga upotrijebimo u druge ekonomske svrhe u korist države – rekao je Abazović i istakao da očekuje epilog procesa pred nadležnim organima.

“Scenario da se Plantaže unište i vjerovatno prodaju za male novce, nije više aktuelan”, rekao je Abazović i dodao da je prethodno imovina bila procijenjena na 60 miliona eura, a nova na 350 miliona.

Joković je najavio da će se kroz prodaju dijela zemljišta i revidiranje duga prema državi kroz ustupanje zemljišta značajno smanjiti dug kompanije.

Predsjednik borda Plantaža Nebojša Vuksanović kazao je da je trenutno dug kompanije 44 miliona eura, od čega 23 miliona za kredite, jedan milion za porez, a ostatak su obaveze dobavljačima.

“Zahvalni smo Vladi što je finansijskom injekcijom od 1,5 miliona eura pomogla da prevaziđemo problem. Sa optimizmom dočekujemo ovu godinu, u kojoj kompanija slavi 60 godina postojanja”, rekao je Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve