Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Nakon glavne, slijedi uspješna postsezona u Kotoru

Granica postsezone se sve više pomjera ka završetku godine a septembar je, kada je riječ o izletničkom turizmu, najfrekfentniji, a tada dolazi i do promjene strukture gostiju, kazala je Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor

Glavna turistička sezona u Kotoru, koja je opravdala očekivanja i bila jedna od uspješnijih, polako ustupa mjesto postsezoni. Najave koje ima kotorska TO su da se očekuje velika posjećenost i to prije svega tokom septembra.

Kotor, foto Radio Skala

Granica postsezone se sve više pomjera ka završetku godine a septembar je, kada je riječ o izletničkom turizmu, najfrekfentniji, a tada dolazi i do promjene strukture gostiju, kazala je za Skala radio Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor.

U većini zemalja širom svijeta je školska godina počela krajem avgusta, što mijenja strukturu turista, kaže Radovićeva. Sve je više turista koji u septembru ne koriste porodična  putovanja  i odmor.  To su gosti koji vole avanture ali i oni željni kulturnih manifestacija i programa. Starijima ne prijaju visoke temperature. Jesenji mjeseci sa nižim temperaturama daju bolju priliku za razgledanje i doživlj drevnog grada i njegovog kulturno istorijskog nasljeđa.

Posebno je bukirana druga sedmica septembra, o čemu svjedoče servisi  koji pokazuju da će u tom periodu biti ostvaren veliki broj noćenja u Kotoru.

Takođe , kaže direktorica TO Kotor, nekih dvadesetak zapadno evropskih agencija dovodi goste  posebno iz  Finske, Norveške, Švedske, Njemačke, a očekoju se i veliki povratak azijskih turista, prvenstveno kineskih, budući da je u septembru  kod njih nacionalni  praznik kada najviše putuju .

Najavljen je dolazak većeg broja turista iz Japana i Južne Koreje.

I nautički turizam je u porastu. Očekuje se velika posjećenost kruzera u kotorski zaliv. Samo osmog septembra neće biti ni jedan brod u luci a tokom narednog mjeseca se očekuje više od 40 uplovljavanja velikih brodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve