Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radovanović: Stimulativan poslovni ambijent preduslov za rast Privredne komore

Stimulativan poslovni ambijent je preduslov za rast ekonomije Privredne komore Crne Gore, a učešćem u pregovaračkom procesu daje kvalitet ovom procesu i štiti interese privrede, kazao je generalni sekretar Privredne komore Pavle D. Radovanović na sastanku u Briselu

Stimulativan poslovni ambijent je preduslov za rast ekonomije Privredne komore Crne Gore, a učešćem u pregovaračkom procesu daje kvalitet ovom procesu i štiti interese privrede, kazao je generalni sekretar Privredne komore Pavle D. Radovanović na sastanku u Briselu.

Pavle D. Radovanović

Radovanović je učestvovao na sastanku izvršnih direktora i generalnih sekretara članica asocijacije privrednih komora Evrope EUROCHAMBRES.

Na sastanku su razmatrane uloge privrednih komora u različitim zemljama (trenutna situacija na nacionalnom nivou, perspektive), izazovi sa kojima se suočavaju, te kratkoročni i srednjoročni ciljevi ovih asocijacija.

Dio sastanka bio je posvećen očekivanjima privrednih komora od institucija EU, uglavnom od novog Parlamenta i Komisije. Tema je bila i kako ojačati veze između različitih delegacija u Briselu izvršnih direktora i generalnih sekretara privrednih komora.

“Očekujemo da proces integracije Crne Gore u EU bude nastavljen i inteziviran. Proces reformi treba da utiče na poboljšanje ambijenta za poslovanje i podizanje konkurentnosti naše privrede”, poručio je Radovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve