Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Radnička partija: Ministarstva da omoguće sprovođenje Zakona PIO

Bivši radnici KAP-a koji po izmjeni zakona sa kraja 2021. godine mogu da ostvare pravo na starostnu penziju, imaju problem sa neplaćenin radnim stažom koji im je uskraćen za vrijeme trajanja stečaja u KAP-u, saopšteno je iz Radničke partije

Bivši radnici KAP-a koji po izmjeni zakona sa kraja 2021. godine mogu da ostvare pravo na starostnu penziju, imaju problem sa neplaćenin radnim stažom koji im je uskraćen za vrijeme trajanja stečaja u KAP-u, saopšteno je iz Radničke partije.

“Podsjećanja radi stečaj u KAP- u je trajao osam godina, i za to vrijeme radnici su radili poslove kao i pri redovnim okolnostima u fabrici. Međutim poslodavac Uniprom uz prećutnu saglasnost države  nije im povezao radni staž sa uvećanim trajanjem.

Danas, kada je zakonsko rješenje za bivše radnike KAP-a na snazi i postoji pravno rješenje koje je definisano u 42. Vladi Crne Gore jedina prepreka je volja resornih ministarstava 43. Vlade Crne Gore da se radnicima poveže staž sa uvećanim trajanjem za rad i prije i posle stečaja”, navode u saopštenju.

Apeluju na resorna ministarstva da omoguće sprovođenje Zakona PIO  koji je izglasan krajem prošle godine u Skupštini Crne Gore na inicijativu Radničke partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve