Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Radnici KAP-a razgovarali sa savjetnikom premijera Dejanom Abazovićem

I danas bili pred Vladom

Drugog dana protesta bivših radnika KAP-a ispred Vlade, njihove predstavnike primio je savjetnik premijera Dejan Abazović sa saradnicima.

Kako je Pobjedi kazao bivši radnik KAP-a Branko Odović, nije bilo konkretnog dogovora, osim što im je Abazović obećao da će sve informacije koje su im radnici ponovo predočili, prenijeti premijeru te da imaju volju da riješe problem zbog kog 150 radnika ne može da ode u penziju, jer im nije uplaćivan beneficirani radni staž.

Abazović je inicirao da se radnici sjutra sretnu i sa predstavnicima ministarstava ekonomskog razvoja, finansija i kapitalnih investicija, kako bi vidjeli mogućnosti eventualnog rješenja problema, ali će, kako je kazao Odović, informaciju o tome dobiti do kraja dana.

Radnici će svakako i sjutra okupiti ili ispred nekog od ministarstava ukoliko dođe do sastanka ili ispred Vlade. Juče im se obratio ministar finansija Milojko Spajić obećavši im da će razgovarati sa kolegama o njihovom problemu i vidjeti šta može da se uradi da im se pomogne. Najavili su da će nastaviti da se okupljaju, čak i sa porodicama, sve dok im se ne uplati novac za beneficirani radni staž kako bi mogli da ostvare pravo na penziju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve