Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

OGORČENI Predstavnici radnika KAP-a satima čekaju da ih primi Krivokapić ili resorni ministri

Nekoliko predstavnika radnika ušlo je u zgradu Vlade i u holu već tri sata čekaju da ih primi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ili neko od resornih ministara

Više od 150 radnika Uniprom KAP-a okupilo se oko zgrade Vlade, tražeći od njenih predstavnika da se izjasni o sudbini tog preduzeća.

Nekoliko predstavnika radnika ušlo je u zgradu Vlade i u holu već tri sata čekaju da ih primi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ili neko od resornih ministara.

Poručuju da se neće razići dok ne razgovaraju sa njima.

Predstavnik radnika Željko Peruničić kazao je novinarima da su iznenađeni ponašanjem nadležnih, odnosno time što im se nakon više sati niko nije obratio iz Vlade.

– Jednostavno nemamo nikakvu informaciju, očigledno da se ništa nije pomjerilo sa mrtve tačke. Imaćemo strpljenja, ne znam dokle. Očekujemo da nam se pridruže radnici iz prve smjene i onda ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Nekorektno je da ovdje stojimo četiri-pet sati, a da nam se niko iz Vlade nije obratio i kazao bilo šta i imali kakvih pomaka o našoj i sudbini Kombinata aluminijuma – rekao je Peruničić.

On je istakao da su jutros imali najavu da će ih neko iz Vlade primiti, ali im se još niko nije obratzio.

– Iznenađeni smo ovakvim ophođenjem. Tražili smo samo da nam se saopšti šta će biti sa KAP-om, pa bismo na osnovu te izjave odlučili šta i kako dalje – poručio je Peruničić.

 

Ranije danas radnici su poručili da se neće razići dok ne razgovaraju sa nekim iz Vlade.

Prema riječima jednog od radnika KAP-a Zdravka Glomazića, radnici čekaju informaciju da li će KAP raditi i u kom kapacitetu.

– Nama odgovara samo da radimo, bilo kako – kazao je Glomazić za Pobjedu.

Komentarišući najavu Pejovića da će radnicima obezbijediti platu od 450 eura u narednih pola godine, Glomazić je kazao da bi oni samo voljeli da rade.

Na mogućnost eventualnog zaposlenja, ukoliko dođe do gašenja KAP-a, Glomazić nije optimističan.

– Ne možemo se zaposliti nigdje. Većina nas je u KAP-u preko 20 godina – kazao je Glomazić.

Predstavnici radnika od deset i po jutros čekaju u holu Vlade da ih primi premijer Zdravko Krivokapić ili resorni ministri. Sjednica Vlade je u toku.

Vlada je u četvrtak prošle sedmice usvojila informaciju o stanju u KAP-u u kojoj predlažu nastavak pregovora između Elektroprivrede i Uniproma “koji treba da dogovore najbolje rješenje za smanjenje proizvodnje Uniproma radi održavanja tehnološkog procesa i definisanja cijene energije koja se definiše kao minimalna do juna 2022. godine”.

Vlasnik KAP-a Veselin Pejović je juče kazao da će radnici uprkos zatvaranju fabrike dobijati po 450 eura u narednih šest mjeseci.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
23.12.2021-15:41 15:41

Prvi do predsednika naprasno dobio grip, pa sio u džip i prevalio put dugačak da ispuni dečački sanak, a za radnike veli ma ko šiša jadnike kad nijesu sposobni da se snađu, neću im ja valjda posa nalazit ili prevezivat krave. Šapću mi nije grip no coronu, a da tako se bio razbolio i oni najdemokratskiji, šampion nad šampionima demokratije, petog septdmbra.