Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radinović odgovorio na optužbe NVO Vozom kroz CG

Oni tvrde da smijenjeni direktor Uprave za željeznicu Želimir Radinović i dalje dolazi u Upravu za željeznice, koristi kabinet, službeno vozilo, karticu , telefon….

Bivši diretkor Uprave za željeznice Želimir Radinović reagovao je tvrdnje koje je na njegov račun iznijela Nevladina organizacija Vozom kroz Crnu Goru. Ta NVO je uputila posmo resornom ministru Ervinu Ibrahimoviću i od njega očekuju brzu reakciju u cilju, kako kažu, sređivanja stanja u željezničkim preduzećima. Oni tvrde da smijenjeni direktor Uprave za željeznicu Želimir Radinović i dalje dolazi u Upravu za željeznice, koristi kabinet, službeno vozilo, karticu , telefon….

Odgovor Radinovića NVO Vozom kroz CG prenosimo u cjelosti:

Odgovor na ludosti švercera kučića i jedne dokazane lažljivice i „šverckomerc“ krađe budžeta sve skockano u tzv. NVO Vozom kroz Crnu Goru.

Jednom sam odgovorio ovom „čudnom“čovjeku sa bradom jedan od onih ,koji su svoje diplome dobijali po raznim stanicama , strukovnim školama i slično. On nema nikakve kompetencije da mu odgovaram na Studiju slučaja o Hucke-Pack sistemu koji radi prof. Milorad Kilibarda. Ovaj „čudni“ šešridžija je samo Saobraćajni fakultet u BG vidio iz tramvaja. Za njegovu informaciju ta studija slučaja još nije završena niti plaćena ! Plaćen je jedan dio idejnog projekta za izradu nadvožnjaka za Virpazar ! Nego su to španska sela za tu NVO. Plaćeno je sa budžetske stavke ostala sredstva , jer evo 30 godina govore o „smrtnom“ prelazu u Virpazaru, eto moja malenkost je riješila da idejnim projektom zainteresujem resorno ministarstvo, i taj projekat je u toku .

Ja sam pomislio da će pozvati SDT i tužiteljku Žižić šta je bilo sa izviđajem oko Uprave za željeznice , ne on se s „kumio“ sa „šverc komerc“ budžeta i kupovinu direktora sa nelegalnim prebacivanjem novca sa budžetske stavke sluzbena putovanja na karticu direktora, za reprezentacije ! Kada sam postavio pitanje bivšem ministru Mitroviću kako ta osoba može da vam vodi finansije , rekao mi je da to nije njegov izbor !? Da li će nova ministarka posle ove pisanije vidjeti ko joj vodi finansije u njenom resoru?

Ovo je klasičan primjer krađe budžetskog novca svih građana na ime službenih putovanja u zemlji, gdje morate ispisivati lažne putne naloge odnosno pisati da ste putovali a pili i jeli u restoranima!

Kada sam pitao tu osobu kako si obezbjedila novac , rekla je“ šverc komerc“, pregledajući ovaj nalog koji je pustila , shvatio sam da je krađa u pitanju, vratio novac u budžet sa CKB banke, a uočio sam da ta kartica nije bila na moje ime nego na prethodnog direktora i od tada više ne radi za Upravu!

Što se tiče tih niskih udaraca, koji se javljaju od ovih „nepomenika“ , došla je inspekcijai napravila zapisnik po anonimnoj prijavi, njima se obratite.

Oko uposlenog Vukovića , koji izvanredno obavlja svoj posao , je sve urađeno po zakonu . Vuković je godinama sjedio neuposlen iako ima školsku spremu za obavljanje posla na finasijama. Žao mi je razočaraće se dotična, nema više prebacivanje sredstava kako je to ona radila, valjda će dva registra koja se nalaze u SDT biti dovoljna , a taj veliki stručnjak „šverc komerc“ nije ni vodila Knjigu ulaznih faktura za 2021 god. Vjerovatno će DRI imati posla.

Tačno je da sam poslije prestanka funkcije dolazio u Upravu, ali kao dobar domaćin sam se pojavljivao jer je nastao vakum u pogledu izvršne funkcije, niti direktor niti pomoćnik direktora nisu imali pravo potpisa. Zašto se ova NVO ne zainteresuje zbog čega se pom. Dir. Ne imenuje na ovoj funkciji kad je prošao konkurs i 07.06. njegovo rešenje „okačeno na vladi“ . Ja sam uputio pisma na četiri adrese kako MKI, tako Premijeru i dvojici potpresjednika, tako da se ova NVO ne brine , za moje domaćinsko poslovanje… Zašto ne pišeš kako sam od reprezentacije kupio 16 tonera za štampače i razne potrepštine za Upravu.

Za tvoju informaciju mjesečna reprezentacija je 26 eura!

Čitaocima dajem veb adresu uprave tamo imate sve www.dzzcg.me

U prilogu Vam dostavljam predmetne dokaze :
– Nalog za isplatu
– Prekršajna kazna za direktora NVO

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve