Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radak-Kukavičić: Odličan početak februara, 9.000 turista u CG

Na današnji dan, u Crnoj Gori imamo evidentirano gotovo devet hiljada gostiju, što je za 1.250 turista više nego što je to bilo u istom periodu prethodne godine, saopštila je direktorica NTO Željka Radak Kukavičić.

Prihodi od boravišne takse za januar iznose preko 25 hiljada eura i oni su veći gotovo za 15 odsto u odnosu na januar prethodne godine.

“Realizovane promotivne aktivnosti za zimsku turističku sezonu, vremenske prilike, ali i dobra priprema od strane naše kompletne turističke privrede, ima za rezultat to da za ovu zimsku turističku sezonu u kontinuitetu bilježimo dobre rezultate i dobru posjećenost”, kazala je Radak Kukavičić.

Iako je završen školski raspust kada tradicionalno najveći broj domaćih, ali i gostiju iz regiona boravi u Crnoj Gori, za početak ferbruara je dobra posjećenost.

Direktorica NTO kaže da je posebna pažnja posvećena tržištu Albanije.

“Sredinom januara imali smo i dodatne promotivne aktivnosti na tržištu Albanije, imajući upravo u vidu da su gosti sa ovog tržišta tradicionalno posjetici naših zimskih turističkih centara, a takođe promotivne aktivnosti za sezonu 2019 i 2020 nastavljaju se već tokom februara i marta kada nas očekuju veliki i brojni sajamski nastupi”, kazala je ona.

Sve naše ski centre karakteriše jako dobra posjećenost, koja je najveća u danima vikenda. Na skijalištima tokom dana vikenda boravi u prosjeku od 1.500 do 2.000 turista.

“NTO u saradnji sa lokalnim turistikim organizacijama Kolašina i Žabljaka subvencionira autobuski prevoz koji se organizuje iz centra Žabljaka i iz centra Kolašina do naših skijališta, a takođe i neki hoteli u Kolašinu imaju svoj prevoz, što je olakšavajuća okolnost za sve goste koji se nalaze u ovim gradovima”, kaže Radak Kukavičić.

Zimski turistički centri kao što je Vučje, zatim i Lokve i Hajla, tokom dana vikenda organizuju sportske manifestacije na snijegu”.

“Ono što će svakako kvalitet više biti za ovogodišnju zimsku turističku ponudu jeste otvaranje novog skijališta Kolašin 1600, i do kraja ovog mjeseca u funkciji će biti i ski centar. Krajem decembra prosle godine otvorili smo i restoran sa oko 400 mjesta. Testiranje je u završnoj fazi, tako da će za ovu zimsku turističku sezonu svi posjetioci uživati u ponudi novog ski centra. Kada govorimo o žičari, ona će biti u funkciji tokom cijele godine”naglasila je Željka Radak Kukavičić.

izvor RTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve