Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rabrenović: Od početka godine 7.687 građana upošljeno na sezonskim poslovima

"Od početka godine zaposleno je 7.687 radnika na sezonskim poslovima. Iako je u Crnoj Gori i dalje mnogo nezaposlenih, ohrabruje podatak da se iz godine u godinu taj broj konstantno smanjuje. Tome svakako doprinosi zapošljavanje lica sa evidencije Zavoda tokom turističke sezone na našem primorju", istakla je Rabrenović

Ljetnja sezona je uveliko počela, a za mnoge crnogorske građane to je jedina prilika da privremeno nađu posao i obezbijede prihode. Crna Gora, kada su u pitanju sezonski poslovi, akcenat je stavila na prvenstvu zapošljavanja domaće radne snaga, pa tek onda stranaca. Da je to, koliko-toliko urodilo plodom svjedoče i podaci Zavoda za zapošljavanje, dostavljeni portalu Standard.

foto: Ilustracija

Pomoćnica direktora ZZZCG Sanja Rabrenović za portal Standard je istakla da u Crnoj Gori ima mnogo nezaposlenih, ali da raduje što taj broj konstantno pada.

Od početka godine zaposleno je 7.687 radnika na sezonskim poslovima. Iako je u Crnoj Gori i dalje mnogo nezaposlenih, ohrabruje podatak da se iz godine u godinu taj broj konstantno smanjuje. Tome svakako doprinosi zapošljavanje lica sa evidencije Zavoda tokom turističke sezone na našem primorju“, istakla je Rabrenović.

foto: Sanja Rabrenović

Ove godine, dodaje ona, napraviljena je dobra pripremu za početak turističke sezone.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje Crne Gore su realizovali javnu kampanju države –„Zaposlimo domaće – da Crne Gora radi” sa ciljem da se da doprinese rastu zaposlenosti domaće radne snage. Namjera nam je bila da stvorimo ambijent u kojem će poslodavci vidjeti interes da zaposle domaće radnike, ali i da domaćim radnicima sezonski rad učinimo privlačnijim“, kazala je Rabrenović.

Prema njenim riječima kampanja je dala dobre rezultate.

Kampanja i dodatne aktivnosti Zavoda u dijelu pripreme lica sa evidencije da se uključe u proces sezonskog zapošljavanja, te obilaska poslodavaca od strane naših mobilnih timova sa ciljem da im ponudimo domaću radnu snagu, su zaista dali dobre rezultate“, zaključila je Rabrenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve