Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

„QATARI DIAR“ KREĆE SA GRADNJOM prvih objekata u kompleksu Pržna

Kompaija QD Hotel and Property Investment Montenegro koja posluje u sastavu Qatari Diara dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju rezidencijalnih vila u uvali Pržno na Plavim horizontima.

Rješenje izdavanju dozvola za gradnju rezidencijalnih vila izdalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a tender za izbor izvođača radova je u toku i trebalo bi da se završi tokom narednog mjeseca nakon čega bi radovi na izgradnji mogli i početi.

Podsjećamo, ta je firma je u januaru prošle godine dobila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotelskog kompleksa, obalnog šetališta i pristupnih saobraćajnica, a početkom godine podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju rezidencijalnih vila RL1 i RL2 u uvali Pržna.

U rješenju Ministarstva navodi se da će se ti objekti sastojati od prizemlja i jednog sprata.

Investitoru prestaje pravo građenja po izdatoj dozvoli, ukoliko ne započne građenje objekta u roku od dvije godine od dana izdavanja dozvole -navodi se u rješenju.

Po najavama iz 2010. godine, kada je Hotelskoturističko preduzeće “Primorje” prodalo katarskoj kompaniji kompleks “Plavi horizont” za 24 miliona dolara, novi vlasnik je trebalo da u nove, ekskluzivne turističke sadržaje uloži 250 miliona eura. Bilo je planirano da kompleks bude završen do septembra 2014. godine, ali se dalje od rušenja hotela “Plavi horizont” nije stiglo.

Razlog za kašnjenje bili su neriješeni imovinskopravni odnosi, odnosno vođenje više sudskih sporova oko eksproprijacije zemljišta

Vlasnici zemljišnih parcela tražili su veću cijenu od ponuđenih, a Osnovni sud u Kotoru donio je odluku da se za kvadrat zelene površine plaća 100, umjesto prvobitno procijenjenih 77 eura, a da se za kvadrat površine mješovite namjene isplaćuje 157 umjesto 100 eura.

Izvor: Bankar.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve