Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

PzP: Direkcija za duvan krije podatke o prodaji cigareta

Prema njihovim riječima, ovakvo ponašanje Direkcija je nedopustivo i pored upornih pokušaja službe poslaničkog kluba PzP-a da stupi sa zaposlenima u Direkciji

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević 24. februara 2021. godine je uputio dopis Direkciji za izdavanje odobravanje za obavljanje proizvodnje, obrade i prometa duvanskih proizvoda sa zahtjevom da mu se dostave podaci o prodaji duvanskih proizvoda za decembar 2020. godine i januar 2021. godine, međutim ni dva mjeseca nakon upućenog zahtjeva Direkcija nije dostavila tražene podatke, iako je bila obavezna da ih dostavi u roku od 15 dana po Poslovniku Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz PzP-a.

“Imajući u vidu da je šverc nelegalnih cigareta glavni prihod dva klana iz Demokratske partije socijalista osnovano sumnjamo da Direkcija pokušava da sakrije podatke o regularnoj prodaji duvanskih proizvoda, kako bi javnost bila upoznata sa količinom novca koju su prihodovali šverceri cigara”, navode iz PzP-a.

Prema njihovim riječima, ovakvo ponašanje Direkcija je nedopustivo i pored upornih pokušaja službe poslaničkog kluba PzP-a da stupi sa zaposlenima u Direkciji.

“Nažalost ostali smo bez odgovora.  Vlada Crne Gore u pet mjeseci svog mandata nije uradila ništa kako bi zaustavila šverc cigareta, čak štaviše šverc cigara preko Luke Bar se odvija nesmetano i puni džepove tajkuna bliskih vodećim ljudima bivšeg režima”, rekli su iz PzP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve