Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Putarina do 3,5 eura, još se ne zna kada će auto-put biti pušten za saobraćaj

Razlog je, kaže Bojanić, taj što se čeka procjena stručnih komisija

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, koji je danas obišao završne radove na prioritetnioj dionici auto-puta Smokovac-Mateševo, ni danas nije mogao precizno da odgovori kada bi put mogao biti pušten za saobraćaj. Razlog je, kaže Bojanić, taj što se čeka procjena stručnih komisija.

“Zadovoljan sam progresom koji smo vidjeli ovih posljednjih par sedmica. Takođe dobili smo uvjeravanje da kompletna dionca u narednih četiri do pet dana biti prikrivena asfaltom, a da će kompletni građavinski radovi biti završeni do kraja ovog mjeseca. Ono što interesuje sve građane je kada će put biti pušten, a to je odluka koju ćemo prepustiti komisijama i institucijama koje su kompetente da procijene da li je put bezbjedan za puštanje u saobraćaj”, kazao je Bojanić.

Ipak, već je izvjesno koliko bi mogla da košta vožnja kroz prvih četrdesetak kilometara crnogorskog auto-puta.

“Neka prosječna cijena je osam centi po kilometru, tako da kalkulišemo da će cijena putarine na ovoj dionici biti oko tri do tri i po eura”, kazao je Bojanić.

Upitan da li će se graditi i druga dionica i po kojem modelu, Bojanić je kazao da se trenutno radi idejni projekat, t da se sada razgovara o načinima na koji će se finansirati nastavak izgradnje auto-puta.

Kada je u pitanju revizija projektne dokumentacije, koju traže nevladine organizacije, Bojanić kaže kako nema ništa protiv da se ona uradi i da se sva dokumenta javno objave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve