Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi avion Chair airlenesa sletio u CG

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Chair airlines-om, dodajući da će linija Cirih – Podgorica – Cirih za sada saobraćati četvrtkom i nedjeljom, a od jula i tri puta sedmično

Avion švajcarske kompanije Čer erlajnz (Chair Airlines) sletio je prvi put danas na podgorički aerodrom i iz Ciriha doveo 140 putnika.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Chair airlines-om, dodajući da će linija Cirih – Podgorica – Cirih za sada saobraćati četvrtkom i nedjeljom, a od jula i tri puta sedmično.

“Veliko nam je zadovoljstvo što švajcarska avio-kompanija Chair Airlines prvi put slijeće u Crnu Goru. Švajcarski turisti dolaze iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta, sa najvišom stopom BDP-a po glavi stanovnika, iz zemlje poznate po pacifizmu i visokim standardom građanskih sloboda. Vjerujem da će donijeti najbolje vrijednosti u Crnu Goru, a da će uživati u planinama i obali naše zemlje. Želimo im iskrenu dobrodošlicu i lijep boravak“, kazao je Đoković.

On je podsjetio na raniji avio-saobraćaj između Crne Gore i Švajcarske, kada su operatori bili Montenegro Airlines na liniji Podgorica – Cirih, kao i Easy Jet na liniji Tivat – Ženeva. Samo u 2019. godini broj putnika je iznosio oko 35.000 u oba pravca.Đoković je takođe naglasio da očekuje bolju turističku sezonu od prethodne.

“Aerodormi Crne Gore su preduzeće koje je vjerovatno najviše pogođeno zbog situacije sa korona virusom. Ipak, nadamo se mnogo boljoj sezoni. Za sada imamo najave preko 20 aviokompanija za Aerodrom u Podgorici i preko 30 za Tivat“, kazao je predsjednik Odbora direktora ACG.

Đoković je kao dobru vijest za turiste istakao što će im biti obezbijeđeno besplatno PCR testiranje za povratak u matičnu zemlju, kao i besplatno bolničko liječenje ukoliko hospitalizacija bude neophodna uslijed obolijevanja od virusa Kovid-19.

U povratku za Cirih iz Podgorice odlazi 28 putnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve