Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Protestna šetnja Željezaraca: Pola godine jada i agonije

Prvo su protestovali ispred zgrade Elektroprivrede Crne Gore EPCG u Nikšiću, nakon čega su se zapustili prema Podgorici gdje će protestovati ispred zgrade predsjednika Crne Gore i Skupštine

Bivši radnici nikšićke Željezare protestuju danas ispred više institucija koje smatraju odgovornim za to što problemi radnika i fabrike još uvijek nijesu riješeni. Prvo su protestovali ispred zgrade Elektroprivrede Crne Gore EPCG u Nikšiću, nakon čega su se zapustili prema Podgorici gdje će protestovati ispred zgrade predsjednika Crne Gore i Skupštine.

Predstavnik bivših radnika Ivan Vujović kazao je da ispred EPCG obilježavaju šest mjeseci jada i agonije radnika Željezare.

“Poručujemop ljudima iz EPCG i ljudima koji sjede u Vladi da ovu našu agoniju završavaju što prije jer nema nazad ni nama ni njima. Nama zato što smo deset godina išli unazad i na kraju smo udarili u zid. A taj zid smo mi, naše porodice i naša fabrika. A vama nema nazad zato što treba da pokažete da niste kao oni bivši jer oni su pokazali da su bivši a vi treba da pokažete da ste budući”, istakao je Vujović.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
02.12.2022-10:25 10:25

A da ste uzeli česova popa, da vam osvještava svete pute, možda bi pomoglo…

BobZeković
02.12.2022-17:27 17:27

Gospodine Vujoviću, nešto naopako radite. Ni u kom slučaju ne vodite akcju za dobro radnika ŽLJEZARE I ŽELJEZARE kao industrijskog giganta! To što ste se uzdali u potpuno pogrešne i štetne ljude i institucije CG je prva velika greška. Razmislite o daljim potezima. Neka budu u korist Radnika Zeljezare i Željezare!