Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Protest sindikata ispred Skupštine: Zaboravite političke interese

''Zaboravite političke interese, ovo su životna pitanja i pitanja svih građana CG apelujemo da razmotrite nade više nego opravdane zahtjeve''

Ispred Skupštine Crne Gore počeo je protest koji organizuju Savez sindikata i Unija slobodnih sindikata, zbog toga što u dnevnom redu sjednice Skupštine nema njihove inicijative za izmjenu Zakona o radu kojim bi se između ostalog produžilo trajanja Opšteg kolektivnog ugovora koji ističe 31. decembra.

“Dvije sindikalne centrale su se ujedinile, nadamo se da ćemo svi zaboraviti na neke manje važne stvari i dati doprinos za bolji život svih nas u društvu. Zaboravite političke interese, ovo su životna pitanja i pitanja svih građana CG apelujemo da razmotrite nade više nego opravdane zahtjeve. Poslanice i poslaniici pozivamo vas da nas primite. Nikad nije kasno da napravimo i dogovorimo nešto što će biti dobro za građane. Očekujemo da nas pozovete i da u direktnom razgovoru iznesemo sve naše argumente i da idemo ka boljoj budućnosti”, kazao je Duško Zarubica.

Obje sindikalne centrale su inicijativu poslale Skupštini i svim poslaničkim klubovima još u septembru, a zatim je obnovili prije nekoliko dana ali nisu dobili ni jedan odgovor.

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković je kazao da Opšti kolektivni ugovor obuhvata najširi spektar radničkih prava, a bez njega desetine hiljada radnika iz sektora koji nemaju granske kolektivne ugovore bi ostali bez većine radničkih prava.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve