Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Prosječne plate i penzije u Crnoj Gori najveće u regionu Zapadnog Balkana

Prosječne plate i penzije u Crnoj Gori su najveće u regionu Zapadnog Balkana, kazao je premijer Duško Marković tokom premijerskog sata

Prosječne plate i penzije u Crnoj Gori su najveće u regionu Zapadnog Balkana, kazao je premijer Duško Marković tokom premijerskog sata.

Ilustracija

Poslanik SDP-a Raško Konjević kazao je da oko 125.000 penzionera, njih skoro 10 odsto prima minimalnu penziju u iznosu od 125 eura.

“Minimalna penzija u Crnoj Gori je najmanja u regionu. Iz tih, kao i drugih razloga, dva sindikata su zajednički nastupila kroz socijalni dijalog sa Vladom kako bi se usvojile izmjene i dopune Zakona o PIO. Socijalni savjet usvojio je usaglašene izmjene i dopune tog Zakona sredinom ove godine. Lideri dva Sindikata zatražili su nakon usvajanja na Socijalnom savjetu da Vlada po hitnoj proceduri usvoji i uputi taj prijedlog Zakona parlamentu na dalju proceduru. Zašto i pored izjava ministra Kemala Purišića i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića da su pregovori sa Sindikatom bill uspješni, ministar Simović i ministar Purišić taj prijedlog zakona drže “u fioci””, ističe Konjević.

Na to je Marković kazao da je socijalni dijalog u Crnoj Gori jedan od najboljih u regionu i u Evropi.

“To su nam rekli u Briselu. Prosječne plate i penzije u CG su najveće u regionu ZB. Veće su samo u Sloveniji i Hrvatskoj, članicama EU”, naveo je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve