Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Prosječna zarada u februaru iznosila 514 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u februaru u odnosu na januar zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna  zarada u februaru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,6 odsto

Prosječna zarada (bruto) u februaru 2019. godine u Crnoj Gori iznosila je 772 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 514 eura, saopšteno je danas iz MONSTAT-a.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u februaru u odnosu na januar zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna  zarada u februaru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,6 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru, u odnosu na januar 2019. godine, zabilježile rast od 0,4 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,2 odsto”, pojasnili su iz MONSTAT-a.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa u februaru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (6,4 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (5,4 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (5,3 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (5,3 odsto), Građevinarstvo (2,8 odsto), Obrazovanje (1,9 odsto), Usluge smještaja i ishrane (1,9 odsto ), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,2 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,9 odsto), Informisanje i komunikacije (0,3 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Snabdijevanje električnom energijom (7,6 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (3,5 odsto), Prerađivačka industrija (3,3 odsto%), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (1,8 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (1,3 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,9 odsto), Trgovina na veliko i malo (0,5 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,4 odsto) i Državna uprava i odbrana (0,3 odsto).

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve