Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Prosječna zarada u aprilu iznosila 511 eura

Prosječna zarada u aprilu u odnosu na mart  zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna zarada u aprilu 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,2 odsto

Prosječna bruto zarada u aprilu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 767 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 511 eura, saopštio je MONSTAT.

Prosječna zarada u aprilu u odnosu na mart  zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna zarada u aprilu 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,2 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,1 odsto”, pojasnili su u MONSTAT-u.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u apilu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Informisanje i komunikacije (6,8 odsto), Vađenje ruda i kamena (četiri odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (2,9 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (1,9 odsto), Saobraćaj i skladištenje (1,8 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (1,1 odsto), Državna uprava i odbrana (jedan odsto), Snabdijevanje električnom energijom (0,7 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Poslovanje sa nekretninama (5,2 odsto), Prerađivačka industrija (3,7 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (dva odsto), Usluge smještaja i ishrane (1,9 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (1,8 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,6 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,4 odsto) i Građevinarstvo (0,7 odsto).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve