Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Prosječan junski račun za struju 28 eura

Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 41,9 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 157.708 kupaca

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 28,66 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,29 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 35,29 eura. Čak 67,4 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 19 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 11,3 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 2,3 odsto kupaca”, navodi EPCg.

Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 41,9 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 157.708 kupaca.

Domaćinstva su u junu 2022. godine potrošila 100.190.875 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 10 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u maju, a u odnosu na jun 2021. potrošnja je veća za 7,93 odsto.

Podsječamo da je u toku deseti ciklus akcije “Podijelimo teret”, namijenjen svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje “Domaćinstva”, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju. Akcija ”Podijelimo teret 10” traje do 31. avgusta.

“U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu Sporazumi iz akcije ”Podijelimo teret 8”, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura; izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum; obustava obračuna zatezne kamate”, navodi EPCG.

Maksimalan broj rata na koji se može potpisati Sporazum je 22.

Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja.

Za potrošače centralnog regiona, napominjemo da se sada ugovori za akciju Podijelimo teret 10 mogu potpisati i u poslovnicama u Danilovgradu i Tuzima, kao i na punktovima u tržnim centrima Delta City i Mall of Montenegro u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve