Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

PROPAO EKSPERIMENT SPAJIĆA Uprava prihoda i carina se ponovi dijeli: O svemu će odlučivati Damjanović

Kandidat za ministra finansija u novoj Vladi Aleksandar Damjanović je upravo bio direktor tako glomazne Uprave prihoda i carina i javno je govorio da se stvorila uprava koju nije moguće kontrolisati jer je obim posla previlik za jednog direktora. Njega je s te pozicije smijenio Spajić

Eksperiment o ujedinjavanju nekadašenje Poreske i Uprave carina u Upravu prihoda i carina koji je sprovela odlazeća Vlada, odnosno “ekspert” Milojka Spajića je propao!

Novoj Vladi će kada bude formirana, među prvim potezima koje će preduzeti biti upravo podjela Uprave prihoda i carina, saznaje portal Aktuelno.

Kandidat za ministra finansija u novoj Vladi Aleksandar Damjanović je već bio direktor tako glomazne Uprave prihoda i carina i javno je govorio da se stvorila uprava koju nije moguće kontrolisati jer je obim posla previlik za jednog direktora. Njega je s te pozicije smijenio Spajić.

Za Damjanovića je bio problem i to što mu Vlada Zdravka Krivokapić nije htjela odobriti pomoćnike direktora kako bi kontrolisao toliko glomazan sistem koji čini i glavne prihode budžetu.

Sada je sve ponovo u rukama Damjanovića, ali mu je pozicija mnogo jača.

Da je skoro izvjesno da će se ukiniti postojeća Uprava prihoda i carina nagovijestio je i mandatar Dritan Abazović koji je juče kazao da je prethodna vlada spajala i umjesto dva direktora imala jednog, ali da se problem nije riješio. Abazović nije direktno pomenuo UPC, ali je jasno da je mislilo na tu instituciju.

Mandatar je jasno naveo da je taj organ tako velik da nije mogao da funkcioniše.

U toku konkurs za direktora

I dok se sprema reorganizacija Uprave prihoda i carina, u toku je konkurs za izbor direktora Uprave za kadrove.

Prvorangirani na konkursu za direktora Uprave prihoda i carina su aktuelna pomoćnica direktora UPC Jelena Đukić i državni sekretar MUP-a Rade Milošević, prenijeli su juče mediji. Trećerangirana je aktuelna v.d. direktora UPC Milena Petričević, dok je iza nje još jedan pomoćnik direktora UPC Miloš Medenica. Milošević i Medenica su članovi GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
21.04.2022-17:29 17:29

To ce “zazivjeti” i “procvjetati”ako dodje Rade Milosevic lopov lap-topova iz vremena tadasnje Pozitivne(potrcko Abazovica,Bojanica,Miljanica itd)lik prevarant koji je prevario-ojadio jednu siromasnu familjiju u Niksicu,kupio krmad kod njih i nika ih ne plati(mozda je i platio pred ovo zvanje)da mu se “obraza ne takne”samo je pitanje kojeg obraza,bice prije onog nazad.