Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Danilovgrad: Marković otvorio projekat njemačkog giganta vrijedan preko dva miliona eura

“Ovo je značajan podsticaj razvoju Danilovgrada i Crnu Goru i pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija”, poručio je Marković otvarajući objekat

U Danilovgrad je otvoren prodajno-servisni centar kamiona i autobusa njemačke MAN Grupe za Crnu Goru i Srbiju na nivou centara u državama EU.

“Ovo je značajan podsticaj razvoju Danilovgrada i Crnu Goru i pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija”, poručio je premijer Duško Marković otvarajući objekat.

”Izražavam zadovoljstvo realizacijom projekta njemačke kompanije MAN koja predstavlja značajan dalji podsticaj razvoju Danilovgrada i ne samo Danilovgrada nego i Crne Gore. Riječ je o kompaniji koja ima 260 godina dugu tradiciju. Imati MAN u Crnoj Gori i Danilovgradu zaista je ne samo privilegija nego i kvalitetan pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija”- kazao je Marković i dodao:

”Investicija u vrijednosti od 2,3 miliona eura je značajana i ovaj prodajno servisni centar će doprinijeti ekomomiji cijele opštine”-kazao je on.

Kako je dodao, samo u narednih nekoliko godina u Danilovgradu ćemo imati više od 30 miliona investicija u kapitalnu infrastrukturu”-kazao je on.

”Bulevar Podgorica-Danilovgrad koji će početi da se radi na jesen ove godine, zatim završetak starog puta PG-DG biće snažan podsticaj za novi kvalitet života u Danilovgradu i za razvoj investicija. Vlada je otvorena, ne samo prema Danilovgradu, nego prema svakoj opštini. Naša ekonomija ide uzlaznom putanjom, već dvije godine imamo prosječne stope rasta od 4,8% što je među pet najvećih stopa rasta u Evropi. Mi želimo da to bude kontinuitet. Pokazatelji u Q1 pokazuje da u svim sketorima imamo značajano veći rast u odnosu na na Q4 2018 što znači da će i ova godina rezultirati visokom stopom rasta. To znači nova radna mjesta bolji i održiviji budžet i bolji život građana. Vlada će raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent i da i domaći i strani investitori imaju uslove za otvaranje biznisa i za održavanje toga biznisa”-poručio je premijer.

Vrijednost danas otvorenog objekta je preko 2.300.000 eura, a prodajno servisni objetak je veličine preko 1.400 m2. Man Truck & Bus Centar se prostire na površini od 10.000 m2, i kako su objasnili iz kompanije, po svom izgledu i standardima rada MAN Truck & Bus Centar u Danilovgradu se neće razlikovati od bilo kog centra MAN u bilo kom djelu EU

Na izgradnji MAN Truck & Bus Centra angažovano je bilo 10 gradjevinskih firmi, od kojih su 80% izvodjači iz Crne Gore, a ostali su iz regiona

U MAN Truck & Bus Centru biće zaposleno 15 do 20 radnika na direktnim poslovima vezanim za prodaju i održavanje MAN proizvoda, a za sve prateće poslove (pravni poslovi, knjigovodstveni poslovi, poslovi obezbedjenja i održavanja, poslovi protivpožarne zaštite i zaštite na radu, poslovi zaštite životne sredine…) biće angažovane specijalizovane firme iz Danilovgrada i šire. Iz opštine Danilovgrad broj zaposlenih je 10.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve