Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Produžen rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminula lica

Zbog velikog interesovanja produžen rok za podnošenje zahtjeva sa 21. oktobra na 1. novembar

Elektroprivreda Crne Gore EPCG obavještava korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica, posebno pet hiljada korisnika koji su navedeni na spisku objavljenom na www.epcg.com i portalu elektronske uprave, da je zbog velikog interesovanja produžen rok za podnošenje zahtjeva sa 21. oktobra na 1. novembar.

Kako su saopštili iz te kompanije, spiskovi koji su objavljeni formirani su na osnovu odbijene tužbe sa razlogom “umrlo lice”. Odnosno EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vode na preminula lica, a što nije u skladu sa zakonskim uslovima.

“To znači da se radi o potrošačima koji imaju dug po osnovu utrošene električne energije i koji su za neizmirivanje istog utuženi. Broj potrošača koji nijesu izvršili promjenu naziva kupca, a što je njihova zakonska obaveza bez obzira na redovnost plaćanja računa, je mnogo veći”, piše u saopštenju.

Kako su kazali, ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o enegetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom: ‘’U slučaju smrti fizičkog lica kao kupca ili prestanka postojanja pravnog lica, nasljednici/pravni sljedbenici, dužni su da u roku od 90 dana od dana smrti fizičkog lica ili prestanka postojanja pravnog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača I podnesu zahtjev za promjenu imena – naziva kupca električne energije’’.

Imajući u vidu veliko interesovanje za podnošenje zahtjeva i trenutnu situaciju sa pandemijom COVID 19, potrebnu dokumentaciju, skeniranu, moguće je, pored predaje na šalterima, poslati i na imejl adrese regionalnih centara: [email protected] (za gradove Podgorica, Cetinje, Danilovgrad, Tuzi), [email protected] (za opštine Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, Herceg Novi), [email protected] (Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Plav, Petnjica, Andrijevica, Gusinje), i [email protected] (Nikšić, Šavnik, Žabljak, Pljevlja). Kada se na osnovu dostavljene dokumentacije pripremi novi Ugovor o snabdijevanju, potrošači će biti pozvani da dođu i potpišu ugovor.

Iz EPCG-a upozoravaju korisnike električne energije da će, ukoliko ne podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe Ugovora o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i na oglasnim tablama lokalnih jedinca Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila. Potrošači sve informacije mogu dobiti putem call centra 19100 (pozivi ka ovom broju su besplatni iz svih mreža), putem imejl adrese [email protected] (kao i prethodno navedenih imejl adresa), na zvaničnim profilima EPCG na fejsbuku i instagramu, kao i na šalterima EPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve