Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Procjena imovine Budvanske rivijere veća za 55 miliona eura, preduzeće sve radnje u cilju povraćaja otpremnine od Saše Radovića

Odbor direktora Budvanske rivijere čine predsjednik Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić i Jovan Purar kao predstavnici MKG Properties

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva na sjednici održanoj juče, jednoglasno je utvrdio prijedlog Analize fer vrijednosti nepokretnosti, zemljišta i opreme ovog društva na dan 2.1.2022. godine.

“Efekat Analize podrazumijeva procjenu uvećanja vrijednosti imovine “Budvanske rivijere” za 55.000.000 eura. Dosadašnja neto knjigovodstvena vrijednost imovine iz 2018. godine iznosila je 134.238.260 eura, dok nova fer procijenjena vrijednost iznosi čak 189.535.059 eura. Najveći procenat uvećanja odnosi se na uvećanje vrijednosti zemljišta i to u apsolutnom iznosu od cca 40.960.000 eura, uvećanje vrijednosti građevinskih objekata cca 12.910.000 eura, uvećanje vrijednosti instalacija u iznosu od cca 450.000 eura, opreme sa vozilima u iznosu od 939.000 i nematerijalne imovine u iznosu od cca 31.000 eura”, navode iz Budvanske rivijere.

Hotelska grupa “Budvanska rivijera” bila je u obavezi da sprovede postupak procjene imovine za potrebe finansijskog izvještavanja, a u skladu sa Zakonom o računovodstvu i Međunarodnim računovodstvenim standardima. Procjenu imovine je radila renomirana kompanija „PriceWaterhouseCoopers Consulting“.

Takođe, Odbor direktora je na sjednici informisan da će Hotelska grupa “Budvanska rivijera” preduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju povraćaja otpremnine od bivšeg predsjednika Odbora direktora Saše Radovića, a koju mu je društvo 2021. godine isplatilo po osnovu zaključenog sporazuma o prestanku radnog odnosa.

Odbor direktora “Budvanske rivijere” čine predsjednik Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić i Jovan Purar kao predstavnici MKG Properties.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve