Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

PRIZNALI KRIVICU Odlazeća uprava CEDIS-a odustala o usvajanja nove sistematizacije i zapošljavanja oko 300 partijskih vojnika

Podsjećamo, na dnevnom redu sjednice Odbora, je prva tačka pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, a druga pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih kojem se oštro protivi Sindikat

Odlazeći menadžment Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), kojeg čine kadrovi DF-a i Demokrata, odlučio je da povuče sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora tačke koje se tiču sistematizacije radnih mjesta i stambenog pravilnika.

To je na današnjem sastanku saopštio izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović predsjednicima Sindikata tog preduzeća Igoru Mijuškoviću i Beširu Kajeviću, a nakon pisanja medija da bi na današnjoj sjednici Odbora direktora trebalo da bude usvojena nova sistematizacija radnih mjesta koja predviđa radikalno povećanje broja radnika za čak 300, saznaje Pobjeda.

“Predsjednici sindikata Igor Mijušković i Bešir Kajević završili sastanak kod izvršnog direktora, đe ih je isti informisao da će se danas sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora povući tačke koje se tiču sistematizacije i stambenog pravilnika”, informisao je Nikola Šoć, inženjer za održavanje komunikacionih veza I – ŠUMI u CEDIS.

Na taj način Čađenović (Demokrate) i predsjednik Odbora direktora Rajko Radošević kao i ostali članovi Borda su priznali krivicu da su namjeravali da uoči svoje smjene koja je izvjesna zaposle oko 300 osoba, mahom partijskih aktivista. Velika većina tih osoba koje su namjeravali da zaposle na vrlo sporan način bi dobio vrlo profitabilan posao u državnoj enegretskoj kompaniji.

Podsjećamo, na dnevnom redu sjednice Odbora, a u koji je Pobjeda imala uvid, je prva tačka pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, a druga pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih kojem se oštro protivi Sindikat.

Po novom pravilniku o sistematiziciji, a u koji je Pobjeda imala uvid, predviđeno je da ukupan broj radnika bude čak 1.926, odnosno 300 više nego što je trenutno, a čak za 600 više nego u momentu promjene vlasti na parlamentarnim izborima.

“Takođe, gotovo svim radnicima su povećani koeficijenti što znači i znatno veće, ionako dosta visoke plate”, kažu izvori Pobjede.

Drugom tačkom dnevnog reda bilo je predviđeno razmatranje izmjena i dopuna Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zapošljenih kojem se oštro protivio Sindikat.

Sindikat tog preduzeća je ranije menadžmentu kompanije uputio dopis u kome navode da su iznenađeni i zatečeni takvim načinom rada na izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zapošljenih, bez učešća predstavnika sindikalnih organizacija CEDIS-a čime su ugrožena prava većine zapošljenih.

Izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović je kadar Demokrata i predsjednik Odbora glavnog grada te partije, a na čelu Odbora direktora je kadar DF-a Rajko Radošević. Očekuje se da oni budu smijenjeni nakon 30. juna kada je zakazana Skupština akcionara pa se ovaj potez dovodi u vezu sa najavljenim razrješenjima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
21.06.2022-06:58 06:58

Zašto li ćute Moma Kolašinac i Moomaa Nikšić o ovome? Možda još nijesu čuli za ovo…