Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Privredna komora i Nacionalna turistička organizicija imaju posebno mjesto u Monaku

Tokom susreta, Bečić je konstatovao odličnu saradnju i poželio sreću Monaku u narednom predsjedavanju, rekavši da ''iako teritorijalno mali, ali prirodno, istorijski i kulturno bogati, jedinstveni i sinhronizovani, naročito ako zajedno nastupamo, možemo mnogo toga učiniti pred Evropom i svijetom''

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas u Atini sa predsjednicima parlamenata malih evropskih zemalja. Sastanak je iniciran od strane predsjednika parlamenta Knjaževine Monako, Stefana Valerija, koji će predsjedavati Konferencijom predsjednika parlamenata malih zemalja u narednoj godini.

Kako su saopštili iz Kabineta Bečića razgovarajući o detaljima nastupajuće konferencije predsjednika parlamenta malih zemalja u Monaku, zajednički je dogovoreno da se konferencija održi 12. i 13. juna naredne godine, da pored plenarnog zasijedanja predsjednika parlamenata, bude organizovan susret predsjednika privrednih komora naših zemalja, a da u Parlamentu Monaka, realizujemo poseban događaj na kome će nacionalne turističke organizacije svojim zasebnim štandovima predstaviti turistički potencijal.

“Na ovaj način, aktivnošću predsjednika Bečića obezbijeđeno je, sa jedne strane, da Privredna komora Crne Gore ima veoma značajne susrete i mogućnosti za uspostavljanje saradnje, a da sa druge strane, Nacionalna turistička organizacija u predvečerju naredne turističke sezone predstavi u Monaku našu zemlju i učini je još prepoznatljivijom, turistički atraktivnijom i destinacijom koja će biti izbor svakog turiste koji je u potrazi za jedinstvenim ljepotama”, navodi se u saopštenju.

Tokom susreta, Bečić je konstatovao odličnu saradnju i poželio sreću Monaku u narednom predsjedavanju, rekavši da “iako teritorijalno mali, ali prirodno, istorijski i kulturno bogati, jedinstveni i sinhronizovani, naročito ako zajedno nastupamo, možemo mnogo toga učiniti pred Evropom i svijetom.“

“Učesnici sastanka zahvalili su se Crnoj Gori i predsjedniku Bečiću na uspješnom predsjedavanju i odlično organizovanoj 14. Konferenciji predsjednika parlamenata malih zemalja”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve