Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Privredna komora i HAMAG-BICRO: Saradnja u cilju jačanja ekonomija Crne Gore i Hrvatske

Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, HAMAG-BICRO i Privredna komora Crne Gore nastojaće doprinijeti unapređenju uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća dvije države, uspostavljanju njihove međusobne saradnje i realizaciji projekata korišćenjem nacionalnih, evropskih i drugih fondova

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Vjeran Vrbanec potpisali su danas u Zagrebu Sporazum o saradnji ove dvije institucije.

Saradnja će doprinijeti ostvarivanju zajedničkih interesa potpisnica i jačanju ekonomija Crne Gore i Republike Hrvatske. Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, HAMAG-BICRO i Privredna komora Crne Gore nastojaće doprinijeti unapređenju uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća dvije države, uspostavljanju njihove međusobne saradnje i realizaciji projekata korišćenjem nacionalnih, evropskih i drugih fondova.

Foto: PKCG
Foto: PKCG

” Potpisivanje Sporazuma o suradnji sa HAMAG-BICRO-om za Privrednu komoru Crne Gore je korak naprijed ka proširivanju usluga koje nudimo članicama. Prenos znanja i iskustava kolega iz Hrvatske može doprinijeti snaženju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, s naglaskom na kontekst korišćenja evropskih fondova i pristupa finansijama uopšte”, kazala je Drakić.

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je da potpisivanjem Sporazuma, HAMAG- BICRO iskazuje snažnu podršku rastu i razvoju ekonomije Crne Gore.

” Naše dvije zemlje dijele raskošna prirodna bogatstva i snažan turistički potencijal, kao i preduzetničke kapacitete. Stoga vjerujemo da bi sredstva iz evropskih fondova doprinijela daljem razvoju Crne Gore”, kazao je Vrbanec, dodajući da je jačanje zemalja u okruženju u interesu je svih, kako bi region bio ekonomski snažan i prosperitetan. Sporazum je potpisan u prisustvu Tomislava Pokaza, savjetnika predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve