Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Privredna komora će snažno podsticati projekte održivog razvoja i zelene ekonomije

Bez obzira na zdravstvenu krizu, ističe Gašparikova, izabrani su eksterni konsultanti, među kojima je Circular Change, renomirana organizacija iz Slovenije

Privredna komora i UNDP će posvećeno raditi na realizaciji projekta “Kreiranje Mape puta Crne Gore ka cirkularnoj ekonomiji” – zaključili su predsjednik Privredne komore Vlasimir Golubović i stalna prestavnica UNDP Danijela Gašparikova tokom današnjeg sastanka u Privrednoj komori.

Projekat Kreiranje Mape puta Crne Gore ka cirkularnoj ekonomiji, iniciran je 2019. godine nakon Konferecije o ekonomiji u organizaciji Privredne komore i konferencije “Zeleni dani”, u saradnji sa Vladom Crne Gore.

“U Privrednoj komori smo svjesni da je ovo jedan od najvažnijih projekata za održivi razvoj I zelenu ekonomiju u Crnoj Gori, gdje ćemo kroz efikasno korišćenje resursa prepoznati siguran put ka dostizanju održivog razvoja i ekonomskog rasta”, rekao je predsjednik Golubović.

Bez obzira na zdravstvenu krizu, ističe Gašparikova, izabrani su eksterni konsultanti, među kojima je Circular Change, renomirana organizacija iz Slovenije.

“Dakle, rad na ovom projektu se nastavlja, a signali koje dobijamo iz Vlade su pozitivni”, saopštila je Gašparikova.

Dodala je da je uvjerena da je uloga Vlade značajna, ne zbog materijalne podrške već zbog uticaja koji projekat ima na cjelopkupni ekonomski razvoj, uključujući i pozitivne efekte na put Crne Gore ka EU.

Gašparikova je u kontekstu razvojnih projekata izrazila zadovoljstvo što je Privredna komora uključena i u važne projekte digitalitizacije.

“Privredna komora je spremna za projekat cirkularne ekonomije, i staćemo iza njega u svakoj njegovoj fazi. I mi u Komori, kao i naši privrednici, jedva čekamo impuls i reakciju ostalih uključenih činilaca, prije svega Vlade”, zaključio je Golubović.

Sastanku su prisustvovali savjetnik predsjednika Dragoljub Bulatović, direktorica Sektora za projekte Tanja Radusinović, te Valbona Bogujevci iz UNDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve