Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Prirodne ljepote Crne Gore, izvrsna hrana i narod impresionirali novinare iz Italije

Predstavnici italijanske televizije će, kako je saopšteno, kroz snimanje neobičnih lokaliteta i intervjua sa interesantnim sagovornicima svojoj publici predstaviti Crnu Goru kao turističku destinaciju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG), u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Italije domaćin je predstavnicima jednog od najstarijih italijanskih medija Marco Polo/Alma TV, koji od 05. do 12. juna borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Predstavnici italijanske televizije će, kako je saopšteno, kroz snimanje neobičnih lokaliteta i intervjua sa interesantnim sagovornicima svojoj publici predstaviti Crnu Goru kao turističku destinaciju. Pored obilaska turističkih lokaliteta, poseban akcenat će biti stavljen i na kulturu, tradiciju, istoriju i gastronomiju navedenih područja.

“Oduševljen sam prirodnim ljepotama Crne Gore, njenom bogatom kulturom i naravno hranom koja je izvrsna. Ali prije svega, moram istaći da sam impresioniran narodom i njihovom velikodušnošću. I što je veoma važno dok sam ovdje osjećam se prijatno i sigurno”, kazao je predstavnik italijanskog medija Marco Polo/Alma TV, Tommaso Teruzzi.

Italijanski novinari su, dodaju iz NTOCG, prethodnih dana obišli i upoznali ljepote crnogorskog primorja, od Herceg Novog, preko Tivta i Kotora, pa sve do Budve. Takođe, tom prilikom su posjetili avanturistički park Vrbanj, ostrvo Sveti Nikola, etno selo Krapina, selo Gornja Lastva i razgovarali sa stanovnicima Starog grada Budve.

“Ljudi su veoma gostoljubivi, i tokom mog dosadašnjeg boravka u Crnoj Gori su bili itekako pažljivi prema meni. Naravno osim predivne komunikacije sa ljudima, koristila sam i svaki trenutak da uživam u prirodi i nevjerovatno ukusnoj hrani”, poručila je italijanska novinarka, Alice Sieve.

Narednih dana novinari će se upoznati sa atraktivnim lokacijama u Crnoj Gori kao što su Lipska pećina, poluostrvo Sveti Stefan, nacionalni park Biogradska gora i Stara maslina u Baru. Tom prilikom će i razgovarati sa kovačom Bogdanom Marcanom koji živi i radi na Cetinju, ali je porijeklom iz Italije.

Iz NTOCG napominju, studijska posjeta italijanskih novinara realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Cetinja, Kolašina, kao i Strip festivala iz Herceg Novog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve