Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijestonica priprema Strategiju razvoja turizma

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan donio je rješenje o formiranju Komisije za izradu nacrta Strategije razvoja turizma Prijestonice i sazvao prvu sjednicu tog tijela, koja je održana danas

Strategija razvoja turizma Prijestonice za period 2022. – 2026. godina krovni je dokument koji bi trebalo da definiše viziju daljeg razvoja ove važne privredne djelatnosti na Cetinju, indentifikuje potencijale i da rješenja za unapređenje postojeće ponude, ocijenjeno je na konstitutivnom sastanku Komisije koja je dobila mandat da pripremi ovaj dokument.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan donio je rješenje o formiranju Komisije za izradu nacrta Strategije razvoja turizma Prijestonice i sazvao prvu sjednicu tog tijela, koja je održana danas.

Komisiju čine predsjednik Damir Davidović i članovi Maja Ćetković, Oskar Huter, Ivan Mijušković i Marija Mrvaljević.

Zadatak Komisije jeste da pripremi nacrt Stategije u roku od 90 dana od dana donošenja Rješenja o njenom formiranju.

Komisija bi, prilikom pripreme Strategije, trebalo da se vodi razvojnim potrebama Prijestonice, da ima u vidu savremene trendove u turizmu i drugačije potrebe i navike savremenog turiste.

Prijestonici treba, kako je ocijenjeno, promjena fokusa sa dominantno izletničkog turizma sa elementima kulturnog turizma ka sveobuhvatnoj ponudi koja će duže zadržati turiste na Cetinju.

Potencijal je u jedinstvenim sadržajima i rutama koje nude nacionalni parkovi Lovćen i Skadarsko jezero, izuzetna gastronomska ponuda domaće i organske hrane, u jedinstvenoj flori Lovćena, odličnoj saobraćajnoj povezanosti, dobrim klimatskim uslovima, ali i u religijskom, manifestacionom i kongresnom turizmu, te postojećim sadržajima kulturnog turizma.

Ocijenjeno je i da dobru osnovu za izradu Strategije predstavlja nedavno usvojeni Program razvoja kulture Prijestonice Cetinje koji se dotiče i ove oblasti, kao i dokumenta koja je u susret izradi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve