Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijestonica Cetinje: Nakon izbora nemoralno povećana nepristojna otpremnina direktora

Borba za svaki euro gradskog novca će biti prioritet za novu gradsku upravu, a razvoj Cetinja – jedina mjera patriotizma i uspjeha, kazali su iz Prijestonice

Prijestonica Cetinje se suočava sa brojnim finansijskim teškoćama i zaostalim dugovanjima naslijeđenim od prethodne vlasti, ali neki od direktora preduzeća i ustanova u vlasništvu Prijestonice nijesu marili za to i obezbijedili su sebi nepristojno visoke otpremnine u slučaju odlaska sa funkcije.

“Ne bi nam bilo žao da su to menadžeri koje bi poželjele i takve kompanije kao što su Gugl ili Tesla, međutim radni rezultati jednog dijela izvršnih direktora se ogledaju u velikom minusu koji ostavljaju iza sebe”, saopšteno je iz Prijestonice.

Kako su naveli, primjer nebrige za novac građana Cetinja je izvršni direktor DOO ,,Komunalno” koji je u saradnji sa Odborom direktora tog preduzeća, nakon poraza na posljednjim izborima, aneksirao ugovor o radu kako bi u slučaju odlaska iz kompanije uzeo oko 50.000 eura na ime otpremnine, istovremeno ostavljajući dug samo po osnovu poreza i doprinosa u iznosu od oko 3.000.000 eura.

“Pokazujući suštinski odnos prema novcu svih građana Cetinja, aneksom ugovora od 17. decembra 2021. određeno je da mu se, umjesto 12, isplate 24 bruto zarade u slučaju odlaska s direktorske pozicije što je oko 50.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Uraditi ovako nešto u preduzeću i lokalnoj samoupravi sa dugom od više od 38 miliona eura, gdje zaposleni ne mogu da ostvare penziju zbog duga većeg od 11 miliona eura za poreze i doprinose, je nepristojno i bahato i najbolje pokazuje suštinski karakter bivše vlasti.

“Borba za svaki euro gradskog novca će biti prioritet za novu gradsku upravu, a razvoj Cetinja – jedina mjera patriotizma i uspjeha”, kazali su iz Prijestonice.

Imajući u vidu sve ove činjenice i snažnu političku poruku koju su građani Cetinja poslali bivšoj vlasti na izborima 05. decembra 2021. godine, koristimo priliku da pozovemo direktore da podnesu neopozive ostavke i odustanu od otpremnima, zbog nedomaćinskog upravljanja preduzećima i ustanovama, i na taj način, makar malo, doprinesu stabilizaciji gradskih finansija

“Za novac građana Cetinja ćemo se boriti svim pravnim sredstvima jer mu je mjesto u budžetu grada, a ne u privatnim džepovima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
30.05.2022-12:53 12:53

Bujo, svaki tvoj potez obiluje opisom štetno po građane Cetinja rada prijethodne vlasti, kojoj su gađani poslali snažnu poruku na izborima da ne valja time što su joj dali 41% svojih glasova podrške. Tebi su više od duplo manje, a onaj manjak, da bi doša na vlas, nadopunio si glasovima okorelih neprijatelja i Cetinja i Crne Gore. Ali OK, Bujo. Svaki Euro u Cetinje odlično. Pa što ne radiš to. Asfaltiraš ceste, a radovi ti vrše izvanjske firme. Što ne upotrijebi tvoje znanje Bujo i energičnost da to radi Cetinjska firma? Vršiš reviziju poslovanja bivših štetnih vlasti, a reviziju ti… Pročitaj više »