Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Prihvaćeni amandmani Bošnjačke stranke na budžet, izdvojena dodatna sredstva za Plav, Bar i Bijelo Polje

Amandmani postali sastavni dio budžeta za iduću godinu

Amandmani na budžet za 2023. godinu, koje su podnijeli poslanici Bošnjačke stranke, prihvaćeni su od strane ministra finansija na skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, čime su postali sastavni dio budžeta za iduću godinu, saopšteno je iz te partije.

Ministar Aleksandar Damjanović je prihvatio tri amandmana poslanika Sulja Mustafića, koji se odnose na izdvajanje sredstava za za regionalne puteve Bar-Kamenički most-Krute i Bar-Sutorman-Virpazar, kao i sredstva za izgradnju fiskulturne sale za Osnovnu školu „Mrkojevići“ u Pečuricama, u opštini Bar.

Za rekonstrukciju regionalnog puta R-29 Bar – Kamenički most – Krute, koji je izuzetno važan putni pravac koji povezuje Crnu Goru i Albaniju, zahvaljujući amndmanu Mustafića, biće izdvojeno 4,1 milion eura.

Takođe, zahvaljujući amandmanu poslanika Mustafića, izdvojeno je milion eura za rekonstrukciju regionalnog puta Bar –Sutorman- Virpazar.

Prihvaćen je i amandman koji se odnosi na izgradnju fiskulturne sale za Osnovnu školu „Mrkojevići“ u Pečuricama, opština Bar, pa je kapitalnim budžetom predviđeno izdvajanje od 200.000 eura.

Poslanici Bošnjačke stranke su amandmanom obezbijedili dodatna sredstva za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalnih puteva u opštini Plav. Riječ je o 459.000 eura, a biće iskorištena za rekonstrukciju putnih pravaca Glavice – Beškovića mahala – Rudo polje, Korita – Komarača, Kasarna – Skić, Džamija Šabovića – Bogajice, Završ – Jasenica i Novšice – Velika.

Odbor je prihvatio i amandman poslanika Amera Smailovića, kojim je obezbijeđeno milion eura za izgradnju puta Srđevac-Lozna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve