Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Pribilović: Vladina neadekvatna promocija turizma rezultirala gubitkom visokoplatežnih gostiju

Sektor turizma kao jedna od vodećih grana privrede Crne Gore postaje najnoviji eksperiment u rukama Vlade, koji će biti uništen i devastiran kao što je to bio slučaj i sa drugima do sada, poručila je Pribilović

Značajno manji broj dolazaka turista i manji broj noćenja u našoj državi, podaci su koji prikazuju da je sezona daleko od nivoa koji su najavljivali i očekivali u Vladi Crne Gore, kazala je Suzana Pribilović, poslanica Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore

“Vladina politika i rad Ministarstva ekonomskog razvoja će dovesti do toga da prihodi od turizma u ovoj godini budu manji od projektovanih. U toj mjeri će osim po broju, u značajnoj mjeri uticati i ovogodišnja struktura inostranih gostiju. Upravo, izostanak visokoplatežnih gostiju je Vladin rezultat pretvaranja crnogorske obale od bisera do još jedne u nizu destinacija na Mediteranu, koja umjesto ljepote i ekskluzive turistima nudi vašarište. Cijenu neadekvatne i neznavene promocije na svjetskim tržištima od strane Vlade platili su hotelijeri, koji su bili primorani na drugačiju cjenovnu politiku. Tako da su oni dovedeni u situaciju da se prilagođavaju u borbi za kakav – takav opstanak novim okolnostima ove vlasti”, navodi Pribilović.

Kako je istakla, sektor turizma kao jedna od vodećih grana privrede Crne Gore postaje najnoviji eksperiment u rukama Vlade, koji će biti uništen i devastiran kao što je to bio slučaj i sa drugima do sada.

“Predstavnici turističke djelatnosti, hotelijeri i ugostitelji će svakako pretrpjeti najveću štetu, ali i svi građani Crne Gore kada prođe turistička sezona i izostanu potrebni prihodi u državnom budžetu”, zaključila je Suzana Pribilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve