Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pribilović: Investitori odlaze jer je već dvije godine Crna Gora politički i ekonomski nestabilna država

Prema njenim riječima, ono što je godinama planski i strateški stvarano u turizmu Crne Gore, od dolaska na vlast neodgovornih političara koji ne mogu ni između sebe da se dogovore, a kamoli sa investitorima, uništeno je

Posljednje dvije godine, od kad su u avgustu 2020. promjenom vlasti u Crnoj Gori, destabilizovane političke i ekonomske prilike, brojni strani investitori odlučili su da napuste našu zemlju. Da se taj negativan trend nastavlja, svjedoči i najnovija vijest da iz Crne Gore za mjesec dana odlazi i austrijski gigant Falkenštajner, dok u isto vrijeme ova hotelska grupa planira da uloži čak 300 miliona eura u turizam susjedne Hrvatske, saopštila je poslanica DPS-a Suzana Pribilović.

“Opšta nestabilnost u državi, devastirana ekonomija, protjerivanje investitora, zastoj u realizaciji kapitalnih projekata i rušenje koncepta turizma koji je godinama građen očigledno nas svrstava u red država koje rapidno gube privlačnost za ulaganje i to bi trebalo svakog odgovornog političara da zabrine. Odlazak velikih imena iz sektora turizma ne predstavlja samo ekonomski problem za državu, već i socijalni budući da će radnici ostati bez posla, što u pitanje dovodi egzistenciju velikog broja porodica”, smatra ona.

Prema njenim riječima, ono što je godinama planski i strateški stvarano u turizmu Crne Gore, od dolaska na vlast neodgovornih političara koji ne mogu ni između sebe da se dogovore, a kamoli sa investitorima, uništeno je.

“Tako je bilo i na Svetom Stefanu, i u Budvi i u Herceg Novom… Zato je potrebno prekinuti ovu štetočinsku politiku, stabilizovati državu i turizmu Crne Gore vratiti sjaj i atraktivnost kakav je nekad imao. Samo odgovorna politika može Crnu Goru vratiti među države vrijedne pažnje za realizaciju ozbiljnih investicija”, zaključila je Pribilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve