Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Preko 80 miliona: PDV u avgustu najveći ikad naplaćen u jednom mjesecu

Poručuje da će od januara 2022. doći do smanjenja poreskog opterećenja na zarade kroz uvođenje neoporezivog dijela zarade

Preliminarni podaci o prihodima budžeta za avgust ukazuju na nastavak pozitivnih trendova, tako da su prihodi budžeta u avgustu iznad avgusta prethodne godine za 48,7 miliona, a čak su veći i u odnosu na avgust 2019. za 16 miliona, kazao je državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac. On je za Prvu kazao da, imajući u vidu da će izdaci biti u avgustu takođe nešto niži od plana, očekuju suficit i u avgustu.

“U avgustu imamo još veći rast PDV-a u odnosu, da kažem na jul. Tako da u avgustu je PDV dostigao najveći nivo do sada naplaćen u jednom mjesecu preko 80 miliona, odnosno tačno 82,2 miliona eura”, kazao je Krvavac.

On je poručio da je do sada preko 23.000 obveznika fiskalizovano.

“Da je promet u periodu od juna do septembra iznosio oko 2,9 milijardi eura, kao i da je u istom periodu prosječan broj izdatih računa na dnevnom nivou iznosi skoro jedan milion”, naveo je on.

Krvavac kaže da će godišnji plan prihoda od turizma u iznosu od 700 miliona eura biti prmašen već na kraju trećeg kvartala.

“Na osnovu svega prethodno navedenog, kao i činjenice da u julu i avgustu tekuće godine imamo veliki rast prihoda koji prvenstveno zavise od prometa, čak i u odnosu na jul i avgust 2019. godine, ali i podatka da je u julu ostvaren broj noćenja turista u kolektivnom smještaju na niovu od 86 %, možemo procijeniti da će naš godišnji plan prihoda od turizma u iznosu od oko 700 miliona eura već biti premašen na kraju trećeg kvartala”, saopštio je Krvavac prenosi RTCG.

Poručuje da će od januara 2022. doći do smanjenja poreskog opterećenja na zarade kroz uvođenje neoporezivog dijela zarade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve