Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Preko 30 prijava za grantove za ranu fazu razvoja startapova

Ukupan budžet Konkursa iznosi 200.000 eura, a Ministarstvo može dodijeliti podršku za pojedinačni startap projekat u iznosu od 6.000 do 20.000 eura.

Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore objavilo je, po prvi put, Javni konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova 13. oktobra 2021. godine, u skladu sa Programom za inovacije 2021-2024, koji je Vlada Crne Gore usvojila ranije ove godine.

Ukupan budžet Konkursa iznosi 200.000 eura, a Ministarstvo može dodijeliti podršku za pojedinačni startap projekat u iznosu od 6.000 do 20.000 eura.

“Budući korisnici granta u obavezi su da obezbijede 20 odsto sopstvenog sufinansiranja od ukupne vrijednosti projekta, čime se stimuliše ulaganje u inovacionu djelatnost”, navode u ovom resoru.

Do isteka roka za dostavljanje prijava na Konkurs pristiglo je preko 30 prijava, koje su u fazi provjere formalne ispunjenosti uslova za učešće na Konkursu.

“Nešto više od 50 odsto prijava kandidovano je od strane startapova koji već posluju na tržištu i upisani su u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), dok ostatak čine neformalni startap timovi, koji će, u slučaju da budu pozitivno ocijenjeni po ovom konkursu, biti u obavezi da se registruju kod CRPS i upišu u Registar inovacione djelatnosti”, ističe se u saopštenju

U dijelu troškova zapošljavanja, koji se mogu tražiti za novozaposlene članove tima, odnosno one koje u prethodnih šest mjeseci nijesu imali ugovor o radu sa preduzećem, kandidovano je preko 70 zapošljavanja kroz predložene projekte, a što će svakako za pozitivno ocijenjene projekte biti podložno provjerama.

Do kraja nedelje treba da otpočne proces evaluacije projektnih prijava, a finalizacija kompletnog procesa očekuje se do sredine decembra ove godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve